Elhunyt dr. Bácsalmási László
18
Dec
2020
Elhunyt dr. Bácsalmási László
2020. december 18.  |  18:18
Újra gyászol a magyar kosárlabdasport: 77 éves korában elhunyt dr. Bácsalmási László.
 
Édesapja a legendás, sokszoros magyar atléta, Bácsalmási Péter, aki az 1932-es Los Angeles-i és a '36-os berlini olimpián is a magyar csapat zászlóvivője volt. Az atletizálás mellett kosarazott is, 1942-ben e sportágban volt bajnok. Dr. Bácsalmási László a sport és a tanítás, az oktatás területén édesapja példáját követte, aki sikeres versenyzői pályafutását befejezve a TF-en oktatott, volt tanszékvezető és igazgatóhelyettes.
 
Dr. Bácsalmási László személyében egy igazi régi vágású úriember távozott közülünk. Legnagyobb edzői sikerét a BSE 1983-as Ronchetti-kupa győztes csapatánál érte el: ő segítette a szakvezető, hozzá hasonlóan úriember, Szabó Ödön munkáját.
 
Az atyai jó példa mellett talán az utóbbi évtizedekben a sportpályákon elharapódzó durva, agresszív hangnem miatt is fordult a kispadok forró, feszült légköre helyett egyértelműen a tanítás, a katedra inkább az ő szelíd, csendes habitusához sokkal közelebb álló világa felé. Dr. Bácsalmási László több kosaras szakkönyveknek volt társszerzője, szinte minden szinten részese volt az edzőképzésnek, évtizedeken át tanította, oktatta a kosárlabdát. Tette mindezt az oktatás és a sportág iránti mérhetetlen alázattal, s a tanítványok iránti mély empátiával, szeretettel és tisztelettel - jó néhány pályakezdő, fiatal edzőt segítve, mentorálva.
 
Őszinte részvétünk a családjának!
 
Dr. Bácsalmási László - nyugodjék békében!

Megyei szövetségek