Női Euroliga: Nagy csatában győzte le a Sopron a Galatasarayt
15
Dec
2020
Női Euroliga: Nagy csatában győzte le a Sopron a Galatasarayt
2020. december 15.  |  20:45
Az Euroliga 2. fordulójából pótolt találkozón végig szoros csatában a Sopron Basket 69-66-ra legyőzte a Galatasaray-t és ezzel őrzi veretlenségét a sorozatban.
 
A szokatlan kora délutáni időpontban rendezett összecsapáson Jelena Brooks duplájával a Sopron került előnybe. Három perc után már 8-2-re vezetett a magyar csapat. Ezt követően Asena Yalcin triplájával kezdte meg a felzárkózást a Galatasaray. Egészen 10-9-re felkapaszkodtak a törökök, de a vezetést nem tudták átvenni. Tina Krajisnik találatával vett új lendületet a Sopron és ezzel egészen 19-9-re elszakadtak a mieink. Az utolsó két percben Quanitra Hollingsworth kétszer is betalált, de Jelena Brooks duplája így is 21-13-as előnyt jelentett. Brooks már a 8. pontját szerezte ekkor.
 
A második szakasz első négy percében mindössze egy mezőnytalálatot jegyezhettünk fel a soproniaktól, ami Gabby Williams nevéhez fűződött. A törökök ez idő alatt 23-19-re felzárkóztak. Közelebb azonban ekkor nem kerültek. Briann January és Gabby Williams ismét növelte az előnyt, így 27-19-nél már vendég időkérés miatt állt a játék. Úgy nézett ki, hogy ezen 4-6 pont között tartósan beállhat a differencia. A félidő utolsó három percében 32-26 után viszont a Galata játékosai kaptak el egy jobb sorozat. Átvették a vezetést a lepattanókban, a nagyszünetig 20 pontot értek el festékből, amiből 14-et a második 10 percben szereztek. Végül 10-2-es sorozattal zárták a félidőt, így 36-34-re a vezetést is átvették.
 
A nagyszünetben a statisztikán azt láthattuk, hogy Gabby Williams 13 ponttal volt a soproniak legeredményesebbje, a törököknél Anete Steinberga járt 12 egységnél. A lepattanókban ugyan vezettek a törökök, de a többi mutatóban a Sopron állt jobban és például a 11 gyorsindításos pontra is lehetett építeni a folytatásban.
 
A harmadik negyed végig kiegyenlített játékot hozott. A Galata 5 pontnál jobban nem tudott elszakadni. Tina Krajisnik remek villanásaival tartotta a lépést a Sopron. A rutinos center a harmadik etapban egymaga 11 pontot szerzett. A fordulópont 45-41 után érkezett el. Fegyverneky Zsófia öt pontjával és Krajisnik újabb találatával 48-47-nél átvette a vezetést a Sopron. A harmadik negyed hajrájában Glory Johnson is megmutatta klasszisát, betalált távolról és egy ziccert is értékesített. Az utolsó 10 percnek a Sopron 57-55-ös vezetéséről vágtak neki a felek.
 
A záró szakasz elején Glory Johnson újabb négy ponttal jelentkezett, amivel 61-57-re szakadt el a magyar csapat. A törökök még két egységre felzárkóztak, de a mérkőzésen értékes perceket pályán töltő és csapatát remek megmozdulásokkal segítő Czukor Dalma a duplájával előrébb lendítette Sopront. Krajisnik büntetőivel 65-59-nél már 6 egységgel jártak előrébb Gáspár Dávid tanítványai. Rendkívül küzdelmes játékot hozott az utolsó öt perc. Mindkét oldalon maradtak ki lehetőségek, de ez egyben azt is jelentette, hogy a 3-5 pontos lépéselőny végig megvolt a Sopron javára. 68-63 után az utolsó percben Mercdes Russell dupláját követően még felcsillant az esély a vendégek számára. Briann January sikeres büntetője azonban 69-65-re módosította az állást és innentől már nem mutatkoztak fordítási lehetőségek a Galata előtt. A Sopron küzdelmes meccsen fontos győzelmet aratott.
 
SOPRON BASKET - GALATASARAY 69-66 (21-13, 13-23, 23-19, 12-11)
 
Euroliga, 2. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
Sljivic, Zenis, Fuska (Paulik)
 
Sopron Basket: January 9, Fegyverneky 9/3, Williams 13, Brooks 9, Krajisnik 18 Csere: Walker, Johnson 9/3, Czukor 2
 
Galatasaray: Williams 8, Steinberga 19/3, Yalcin 9, Hruscakova, Russell 17. Csere: Bilgic 3, Hollingsworth 10, Koksal.
 
 
 
Fotó - fiba.basketball, Tóth Zsombor

Vármegyei szövetségek