Férfi NB I: A DEAC legyőzte az OSE-t
29
Nov
2020
Férfi NB I: A DEAC legyőzte az OSE-t
2020. november 29.  |  23:00
A DEAC több kulcsjátékosát is nélkülözve fogadta a szintén gondokkal küzdő OSE Lions együttesét. A hazaik kispadján – a pécsi mérkőzéshez hasonlóan – ezúttal is Andeljko Mandics ült, mert Kovács Adrián elkapta a koronavírust.
 
Abell szerezte a találkozó első pontját, a büntetővonalról volt eredményes. A folytatásban is a vendégek játszottak jobban, a DEAC nagyon sok hibával kosarazott, nem ültek a távoli dobásaik sem. 0-8 volt az eredményjelzőn, amikor Mandics időt kért. A frissítés után megérkeztek a hazai kosarak is, Guyton egy triplát is hintett. A 7. perc végén már csak két pont volt az OSE előnye, Guyton duplája után pedig már 14-14 volt az állás. Küzdelmesre sikerült a negyed vége, de ahogy várható volt, nem ebben a periódusban dőlt el a mérkőzés. 20-21.
 
5-0-ás rohammal nyitott a DEAC, 25-21-es állásnál kért időt az OSE. A folytatásban a bosszantó hibák jellemezték mindkét csapat játékát. Eladott labdák, rossz passzok. A zűrzavarból a DEAC jött ki jobban, a negyed derekára 34-27-re megléptek. Guyton nagyon jól kosarazott, az OSE nem tudott mit kezdeni vele.  A vendégek ezt követően szigorítottak védekezésükön, megérkeztek Bailey pontjai is. 34-30-as állásnál időt kért Mandics, ezt követően a junior csapatból bekerülő Neuwirth és Moody is dobott egy triplát. Az Oroszlány azonban nagyot ment a negyed hajrájában, 46-41-re mentette az állást.
 
Tóth Ádám duplájával folytatódott a mérkőzés, majd Bíró és Moody is triplát dobott. Bekezdtek a csapatok. Polyák is elkapta a fonalat, az ő triplája már azt jelentette, tízzel vezetett a DEAC. Egy perc alatt három triplát láthattak a MindiGo nézői. Polyák a folytatásban is szenzációsan játszott, nem hibázott a büntető vonalról és a távolról sem. Érkeztek Tóth Ádám pontjai is, a 24. perc végére már 19 ponttal vezettek a hazaiak. Bíró Olivér rázta meg magát a vendégeknél, dobott egy triplát, adott egy remek gólpasszt, de a hazaik előnye nem olvadt, magabiztosan, jól játszott a Debrecen. 73-60.
 
Moody triplája volt az utolsó negyed első kosara, majd Polyák is betalált távolról, úgy tűnt, el is dőlt a találkozó. Az OSE azonban a negyed második felében indított még egy rohamot, 86-77-es állásnál időt is kértek a debreceniek. Három perc volt hátra ekkor a találkozóból. Moody és Guyton négy hibával játszott, ráadásul egy technikait is befújtak a játékvezetők. Bíró büntetőt dobott, Illés kétszer is betalált közelről. A mérkőzés teljesen nyílt lett. Egy perccel a vége előtt Illés triplát dobott, egy pont volt közte. Az OSE-nak meccslabdája is volt, de Anderson elönzőzte.
 
Izgalmas, jó meccs volt. 92-87.
 
DEAC - OSE Lions 92-87 (20-21, 26-20, 27-19, 19-27)
 
Bajnokság, 6. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok,
Kapitány G., Benczur T., Fodor A.
 
DEAC: Moody 21/12, Guyton 17/9, Neuwirth 9/6, Hines 14/9, Tóth 10. Cserék: Molnár 8, Kiss 2, Polyák 11/9.
 
OSE Lions: Anderson 5, Abell 17/6, Bíró 13/9, Bailey 12/3, Anda 6. Cserék: Illés 12/6, Morgan 9, Kucsora 3/3, Garamvölgyi 6, Hayes 4.

Megyei szövetségek