Bizonytalan időszakban is erős a válogatott
24
Nov
2020
Bizonytalan időszakban is erős a válogatott
2020. november 24.  |  17:30

Rendkívül kellemes környezetbe, kiváló szállodába, gondos házigazdák felügyelete mellett költözött be a ljubljanai buborékba a magyar férfi kosárlabda-válogatott. Keller Ákos már a hotelban várta a többieket, ő Lengyelországból hétfőn délután megérkezett Szlovéniába. Estére aztán begördült a Filipovity Márkót szállító autó is Olaszországból, így szépen lassan teljessé vált a keret.

 

Nem lehetett ott viszont a többiekkel Vojvoda Dávid, rá még orvosi vizsgálatok várnak. Egyelőre a bedobó tünetmentes, jól érzi magát. Amennyiben a szakorvosok mindent rendben találnak, nem kizárt, hogy az Alba Fehérvár játékosa a társai után utazhat a szlovén fővárosba.

 

- Sokakat érdekel, hogy mi a helyzet Perl Zoltánnal, Benke Szilárddal és Váradi Benedekkel – mondta a Hunbasket.hu-nak Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány. – Bár az orvosi engedélyeket megkapták, hármójuk közül egyikük aligha tud játszani, a másik kettőnek a szereplésére van esély. Nem lehet viszont velünk Jarrod Jones, akivel kapcsolatban ljubljanai klubja jelezte, hogy megsérült.

 

Pozitív hír, hogy ebben a bizonytalan helyzetben is láthatóan erős mentálisan a csapat, de ezt megszokhattuk Sztojan Ivkovics kapitánysága alatt, hiszen a nemzeti együttes egyik legfőbb ereje a fegyelmezettség és a kiemelkedő csapategység.

 

A nap folyamán a Fiba által elrendelt tesztelésen is túljutott valamennyi csapat, mindenütt ennek az eredménye fogja kialakítani a tizenkettes meccskereteket. A Stozice Arénát, az Euróba-bajnok szlovén válogatott csarnokát délelőtt egy rövid, negyvenöt perces edzésen a magyarok is kipróbálhatták, a szakmai stáb igyekezett megmozgatni a társaságot. Az esti másfél órás tréning már sokkal inkább az osztrákok elleni mérkőzésről szólt.

Vármegyei szövetségek