Golomán sérülés miatt nem lehet ott Ljubjanában
22
Nov
2020
Golomán sérülés miatt nem lehet ott Ljubjanában
2020. november 22.  |  14:39
Remek hangulatban dolgozik a magyar férfi kosárlabda válogatott Kecskeméten. Egyelőre a hétfői Szlovéniába utazó keret névsora még nem ismert teljes részletességgel, itt a legutolsó koronavírus-tesztek fogják eldönteni, ki ülhet fel a Ljubjanába induló autóbuszra.
 
- Az már biztos, hogy sajnos Golomán Gyuri nem tud velünk jönni – mondta a Hunbasket.hu-nak Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány. – Utolsó belgiumi bajnokiján egy ütést kapott a derekára, ami nem javult az elmúlt napokban, így nem tudja vállalni a játékot. A többiekkel nagyjából minden rendben, most várjuk a legutolsó tesztelés eredményét.
 
A kapitány hozzátette: felkészültek rá, hogy egy-két ember esetleg pozitív tesztet produkálhat, mint mondta, ez ebben a járványveszélyes időszakban mindig benne van a pakliban.
 
Az utazó keretbe csak olyan játékosok kerülhetnek be, akik zöld utat kapnak az orvosoktól.
 
- A játékosok egészsége a legfontosabb, így mindenkit megvizsgálnak a szakemberek, különösen azokat, akik korábban megfertőződtek a koronavírussal. Ők csak akkor utazhatnak velünk, ha teljesen egészségesek és nem fenyegeti semmilyen veszély a pályára lépésüket.
 
Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a kerethez Ljubjanában csatlakozik a Lengyelországban szereplő Keller Ákos és az olasz bajnokságban játszó Filipovity Márkó.

Vármegyei szövetségek