Tippmix Férfi NB I: Idegenben verte a Szedeák a Kaposvárt
21
Oct
2020
Tippmix Férfi NB I: Idegenben verte a Szedeák a Kaposvárt
2020. október 21.  |  20:30
A Körmenden huszonegy pontos vereséget szenvedő Kaposvár látta vendégül a bajnokságot jó formában kezdő Szeged gárdáját. A kék-fehéreknél bemutatkozhatott a csapat nyáron szerződtetett magasembere, Révész Ádám.
 
Két jó támadást követően ellépett négy ponttal a Kaposvár, de pár perc után feljött egyre a Szeged (6-5). A hazaiaknál látszott az akarás az Egis Körmend elleni elveszített mérkőzés után, sokkal nagyobb energiákat mozgósítottak meg a pályán. Curry és Jukic is teljesen más arcát mutatta, így a negyed derekán már 15-9 volt az állás. Dzeletovics, Dickey és Kerpel-Fronius Gáspár próbálta ellensúlyozni a somogyi akciókat, ezért tetemesebb előnyt nem tudott kiépíteni a hazai csapat. A negyed utolsó három percében a kaposváriak sorra hibázták el a támadásokat, amit a túloldalon rendre megbüntetett a Szeged. 16-15.
 
A második felvonást is a hazaiak kezdték jobban, nagy lendülettel vetették bele magukat a párharcokba, ráadásul sokkal gyorsabb támadásokat vezettek, mint azt tették a Körmend ellen. Curry triplájával már a tízet súrolta alulról a különbség, ami Rivers szerzett labdáját követően kétszámjegyűvé is vált (28-18). Ebben a periódusban jöttek sorozatban a szerzett labdák és a támadólepattanók Fekete Ádám tanítványaitól, míg a védőoldalon apróbb faultokkal próbálták tördelni a Szeged gyorsindításait. Keller zsinórban szerzett öt pontot, így belátható távolságon belülre hozva az övéit, de mindig akadt egy-egy vendég hiba - védőlepattanó hiánya, eladott labda -, ami megakadályozta a felzárkózást. Az etap egyik legszebb jelenetét szolgáltatta Jukic passza a belépő Hendleinnek, aki szabadon zsákolhatott. Curry nagy kedvvel játszott volt csapata ellen, tizenöt pont állt a a neve mellett a nagyszünetben. 37-27.
 
Sokkal erőszakosabban jött ki az öltözőből a Szedeák, aminek köszönhetően feljött ötre a csapat. Közel három és fél perc telt el az első kaposvári kosárig, amire még Dickey válaszolt ugyan, de szemmel láthatóan egy kicsit megtört a vendégek lendülete. Küzdelmes percek következtek, nem jöttek a könnyű kosarak egyik oldalon se, amiből Szrecsko Szekulovics alakulata jött ki jobban, olyannyira, hogy Govens utolsó másodperces kosarával egyenlítettek is. 44-44.
 
Nem a látványos kosárlabdáról szólt az utolsó negyed sem, viszont egy 8-2-es futással ellépett ellenfelétől a Szeged (46-52). Dzeletovics és Dickey vették hátukra a csapatukat, amivel már tizenhárom lett közte két és fél perccel a vége előtt, amivel lényegében el is dőlt a mérkőzés. Teljesen leblokkolt a nagyszünetben a Kaposvár, a második félidőben sorra jöttek az eladott labdák és az elhibázott támadások, mínusz tíz pontról felállva, megérdemeltem húzta be harmadik győzelmét a Szedeák. 51-64.
 
Kaposvári KK - Naturtex-SZTE-Szedeák 51-64 (16-15, 21-12, 7-17, 7-20)
 
Bajnokság, 6. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna, szerda
V.: Cziffra Cs., Minár L., Nagy V.
 
Kaposvár: Curry 19/9, Krnjajski 4, Rivers 12/6, Hendlein 4, Jukic 9. Csere: Hock -, Miliszavljevics 3/3, Sinovec -, Baki -, Révész -.
 
Szeged: Kerpel-Fronius G. 6, Govens 6/3, Brown 8/3, Dzeletovics 22/12, Dickey 12. Csere: Keller 7/3, Mayer -, Kerpel-Fronius B. 3, Olasz -.
 
 
 
Fotó - Naturtex-SZTE-Szedeák facebook

Vármegyei szövetségek