Újabb részletekről döntött a FIBA az Eb-buborékokkal kapcsolatban
25
Sep
2020
Újabb részletekről döntött a FIBA az Eb-buborékokkal kapcsolatban
2020. szeptember 25.  |  16:58
Múlt héten beszámoltunk arról, hogy a FIBA a 2021-es kontinenstornák előcsatározásait, így a jövő évi női és a 2022-es férfi kosárlabda Európa-bajnokság selejtezőjéből hátralévő mérkőzéseket – a novemberi és a februári FIBA-ablakban – “buborékos” rendszerben bonyolítja le.
 
Most újabb részleteket hozott nyilvánosságra a nemzetközi szövetség, amelyek a 2023-as férfi világbajnokság európai előselejtezőire is érvényesek lesznek.
 
Minden 3 vagy 4 csapatos selejtező-csoportot külön “buborékban” rendeznek meg a tervek szerint. Ha valamelyik csoportnak nem találnak házigazdát, úgy azt egy másik “buborékhoz” csatolják.
 
A legfontosabb kritériumok a “buborékok” helyszíneinek kiválasztásánál az egészségügyi és az utazási szempontok lesznek, illetve az, hogy a házigazda a FIBA egészségügyi protokolljait tudja tartani. Akár a rendelkezésre álló teszteket, akár a helyszín (csarnok, szállások) “buborékká” alakíthatóságát tekintve.
 
Elsősorban azoknak a nemzeteknek a jelentkezését preferálják, akiknek az adott FIBA-ablakban két hazai mérkőzésük lenne.
 
A “buborékok” helyszínéről október 8-án döntenek.
 
A mérkőzések látogathatósága az adott rendező ország kormányának korlátozásaitól függ majd. A helyi szabályok döntik el, hogy lesznek-e nézők a csarnokban vagy sem.
 
 
Fotó - fiba.basketball

Megyei szövetségek