Streetball: sikeres országjárás
07
Sep
2020
Streetball: sikeres országjárás
2020. szeptember 7.  |  17:15
Hétvégén, két egymást követő napon két helyszínen, szombaton Nyíregyházán, vasárnap pedig Oroszlányban rendeztek streetballt. Előbbi az idei sorozat ötödik, utóbbi pedig a hatodik eseménye volt.
 
Nyíregyházán a legendás kosaras, a helyi streetball-rendezvények főszervezőjének, a tavasszal tragikus hirtelenséggel elhunyt Sitku Ernő emlékére harangszóval, gyászszünettel kezdődött a nap, a megjelentek szomorú fegyelmezettséggel emlékeztek.
 
Közel 60 csapat nevezett a tornára, részben annak is köszönhetően, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szövetség a résztvevő együttesek nevezési költségeinek a felét magára vállalta. E testület szombatot a Megyei Kosálabdázás Napjának nyilvánította. A helyi fiatalok, sportiskolások mellett érkeztek csapatok a közeli helyekről, például Nagykállóról, s kicsit távolabbiakról is, többek között Miskolcról.
 
A szervezők a jelen helyzetben a biztonságot tartották a legfontosabbaknak: a pályák, valamint a zsűriasztalok mellé egyaránt kézfertőtlenítőket helyeztek el, s a nézőket, érdeklődőket kérték az előírt távolság betartására. Az ügyességi versenyeket megtartották, a legnagyobb küzdelmek a +35-ös és az U14-es kategóriákban zajlottak.
 
Vasárnap következett az oroszlányi rendezvény rengeteg, közel 70 csapattal.
 
A biztonság érdekében a szervezők próbálták minél inkább "szétszedni", elszeparálni egymástól az indulókat, így összesen nem kevesebb, mint 4 helyszínen tartották meg a mérkőzéseket. A rekortán streetball pálya mellett az új csarnok előtti parkolóban, valamint a régi és az új csarnokban rendezték a meccseket.
 
A szép számú oroszlányi "alakulat" mellett Monorról, Tatabányáról, Budapestről, sőt Kaposvárról is érkeztek csapatok. A legnagyobb küzdelem itt is az U14-es korosztályban zajlott: a döntőt hosszabbítás után nyerte egy hazai együttes egy kaposvári társulat ellen.
 
Ahogy a múlt héten Pakson, Oroszlányban is volt egy rekordgyanús, 15 másodperc alatti "villanás" a 3 shots elnevezésű ügyességi versenyben.
 
A sorozat következő, egyben utolsó előtti rendezvényére szombaton, Kecskeméten kerül sor. Nevezni csütörtökön éjfélig lehet a www.streetballnet.hu oldalon.
 
 
 
Fotó - Streetball Challenge Hungary facebook

Vármegyei szövetségek