Ismét a Liman nyerte a World Tourt
05
Sep
2020
Ismét a Liman nyerte a World Tourt
2020. szeptember 5.  |  21:30

Az első negyeddöntő máris meghozta a várt izgalmakat, hiszen Lausanne és a Piran nem bírt egymással a rendes játékidőben. Bár a szlovénok nem sokkal a vége előtt még 19-17-re vezettek, az utolsó másodpercben egy duplával ellenfelük kiharcolta a ráadást. Az idegek harcát a svájci együttes bírta jobban, így ők jutottak a négy közé. Az első két tornán csúnyán leszereplő Sakiai pénteken csak a selejtezőkből került fel a főtáblára, de ha már ott volt, ezúttal magabiztosan nyerte csoportját. A jó forma kitartott a titkos favorit Jeddah ellen is, könnyedén harcolták ki az elődöntőt.

A csoportmeccseken többször is borult a papírforma, így úgy alakult, hogy az első négy kiemelt egymással nézett farkasszemet a legjobb nyolc között. A Novi Sad „jó szokása szerint” nagyon bealudt az elején, így az amerikaiak már hét pontos fórban is voltak (8-15). Ezúttal is sokba került a rossz kezdés, hiszen bár Majsztrovics vezérletével az utolsó pillanatokban 20-20-nál utolérték a Harlemet, Joey King egy közelivel lezárta a találkozót. Az első két debreceni World Tourt megnyerő Riga és Liman összecsapása már nem volt ilyen izgalmas, a szerbek a vártnál sokkal könnyebben jutottak a négy közé.

Az Lausanne és a Sakiai elődöntője eszméletlen izgalmakat hozott, szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A hajrában 20-19-es hátrányban a svájciak két büntetőt dobhattak, de csak az egyiket sikerült értékesítniük, így a nap folyamán már harmadszor az utolsó kosár döntött. A litvánok nem vártak sokáig, rögtön az első támadással lezárták a mérkőzést. A másik ágon ugyan sokáig tudta tartani a lépést a New York Harlem, ezúttal sem sikerült átlépniük saját árnyékukat, a Liman okosan játszva 20-17-es győzelmet aratott.

A döntőben a várt izgalmak elmaradtak, a Sakiai ugyan nagy tettet hajtott végre, hogy a selejtezőtőből egészen a döntőig menetelt, de érezhetően elfáradtak a végére. Félidőnél még döntetlen volt az állás, de a Liman ekkor ritmust tudott váltani, s Stefan Kojics vezérletével végül hatpontos győzelmet arattak. Az újvidékiek ezzel egy héten belül másodjára is megszerezték az aranyérmet, s 2017 és 2019 után összességében már negyedszer diadalmaskodnak a Cívisvárosban.

 

World Tour Europe 2. nap
 

Negyeddöntők:

Lausanne – Piran 21-20 h.u.

Sakiai – Jeddah 21-17

Novi Sad – NY Harlem 20-21

Riga – Liman 15-21
 

Elődöntők:

Lausanne – Sakiai 20-21

NY Harlem – Liman 17-20

 

Döntő

Sakiai – Liman 15-21

Vármegyei szövetségek