Új bajnokot avattak a Kossuth téren
03
Sep
2020
Új bajnokot avattak a Kossuth téren
2020. szeptember 3.  |  09:00

Nevében igazi rangadóval kezdődött a World Tour Masters idei második fordulójának döntő játéknapja, hiszen a címvédő, világranglista-vezető Liman a Riga Ghetto együttesével találkozott a legjobb négy közé jutásért. Az azonban már a csoportkörben is egyértelműen látszott, hogy az előző torna MVP-jének választott Stefan Stojacic hiányát nehezen viselik a keretükön két helyen is változtató szerbek. A csata gyorsan el is dőlt a lettek javára, Lasmanisék kiütéses sikert arattak. (22-11) A New York Harlem is különösebb nehézségek nélkül került a legjobb négy közé az Ulaanbataar ellenében, (21-17) nem úgy, mint a Novi Sad gárdája, akik alaposan megszenvedtek a szlovén Pirannal, (21-20) Az elődöntő mezőnye az UB csapatával vált teljessé, akik a Stojacic-család ifjabbik sarja, Strahinja vezetésével verték a Jeddah-t. (21-17)


A dobóversenyt a 2019-es idény alapszakaszának legértékesebb játékosa, Dominique Jones nyerte, de nem örülhetett sokáig, hiszen kevesebb, mint fél órával később a Riga esélyt sem adott a NY Harlemnek a fináléba jutásra. (21-15) A másik „kisdöntő” ellenben annál nagyobb izgalmakat hozott: a szerb házi rangadó óriási meglepetésre – és Dusan Bulut elképesztő teljesítménye ellenére – az UB győzelmével zárult. Miroslav Pasajlic a végjáték során zsinórban öt pontot szállított együttesének, köztük két hidegvérű kettest, amivel elodázta Ivosevék tornagyőzelemmel kapcsolatos terveit. (22-19)


Szokásos módon a zsákolóverseny ígérkezett az este leglátványosabb pontjának, a közönségnek nem is kellett csalódnia a versenyzőkben. Ezalkalommal a lengyel Piotr Grabowskinak sikerült leginkább lenyűgöznie a pontozóbírákat.

 

20:30-kor kezdetét vette a döntő a Riga és az UB között. A két csapat a csoportkör során már összecsapott egymással, akkor a szerbek 21-16 arányban bizonyultak jobbnak. Volt miért visszavágnia tehát Edgars Kruminséknak, és sokáig úgy is tűnt, nem is lesz kérdéses a mérkőzés végkimenetele. Ötpontos lett előnynél azonban megkezdték a felzárkózást Ivan Popovicék, és 20-20-nál utol is érték ellenfelüket. Mi több, Miezis kihagyott büntetőjét követően le is zárhatták volna a küzdelmeket, azonban a végig remeklő Popovic hibázott, Miezis pedig még egyszer nem tette meg ugyanezt a „szívességet” , így a Riga jutott el elsőként 21 egységig. Az MVP-cím papírforma szerint Karlis Lasmanis birtokába került, aki ezzel újabb fontos pontokat gyűjtott magának az egyéni világranglistán.

 

World Tour Masters Hungary 2020

Eredmények

Negyeddöntők:

Liman (SRB) – Riga Ghetto (LAT) 11-22

NY Harlem (USA) – Ulaanbaatar (MGL) 21-17

Novi Sad (SRB) – Piran (SLO) 21-20

UB (SRB) – Jeddah (KSA) 21-17

 

Elődöntők:

Riga Ghetto (LAT) – NY Harlem (USA) 21-15

Novi Sad (SRB) – UB (SRB) 19-22

 

 

Döntő:

Riga Ghetto (LAT) – UB (SRB) 21-20

 

Forrás: Debrecenisportcentrum.hu
Fotó: Worldtour.fiba3x3.com

Vármegyei szövetségek