3x3 Ifjúsági Fesztivál: Döntőben a lányok!
29
Aug
2020
3x3 Ifjúsági Fesztivál: Döntőben a lányok!
2020. augusztus 29.  |  21:30

Az egyenes kieséses szakaszhoz érkezett a debreceni 3x3 Youth Festival, az első mérkőzésen rögtön női „B” válogatottunk (Salamon Zsófia, Andi Hanna, Szabó Zita, Perényi Lídia) csapott össze az elődöntőbe kerülésért Csehország legjobbjaival. Salamon palánk alatti munkája révén tartotta a lépést ellenfelével a magyar csapat a mérkőzés elején, 5-4 után azonban három cseh pont következett, átvette a játék irányítását a „vendégcsapat”. Ezt a négy pontos előnyt gyakorlatilag végig meg tudták őrizni a csehek - bár Salamon mellé Andi Hanna is feliratkozott a kosárszerzők közé egy duplával, 13-9-re a kékmezesek bizonyultak jobbnak a találkozón.

Szlovénia – Debrecen női meccsel folytatódott a játéknap. A Baczuk Virág sérülése miatt három főre fogyatkozó házigazdák derekasan küzdöttek, de nem volt esélyük a fizikálisabb, pontosabban játszó szlovének ellen, 18-5 lett a derbi végeredménye.

Az urakon volt a sor, a Lekli József vezette U18-as válogatottunk (Kenéz Csaba, Tarján Izsák, Neuwirth Bence, Bálint Bence) a jó erőkből álló Szlovéniával nézett farkasszemet. Szomszédaink kezdtek jobban, három perc játék után 6-1-es előnyt kovácsoltak. Ezt a fórt meg is tudták őrizni, 11-5 után azonban sikerült 14-10-re zárkóznunk. 16-12-nél egy jó hajrával még lett volna esély a továbbjutásra, de a végjátékot az agilis szlovének bírták jobban, akik végül 20-16-os sikert arattak.

U23-as válogatottunk a robbanékony, kintről is veszélyes Izraellel csapott össze a következő derbin, és bár 4-3-ra még a mieink vezettek az elején, hamar sebességet váltottak az izraeliek, és 21-8-ra behúzták a mérkőzést.

Újra a hölgyeké volt a pálya, a 6-0-s csoportmérleggel egyből elődöntőbe kerülő U18-as „A” válogatottunk (Mudra Viola, Szerencsés Tamara, Madár Eszter, Dénes Anna) a fiatalabb „B” csapatot kiejtő Csehországgal talákozott. Szerencsére mind védekezésben, mind támadásban jobbik arcát mutatta hölgykoszorúnk, szépen kijátszott akciókkal 6-1-es előnybe került a harmadik perc végére. Szerencsés remekbeszabott betörései mellett Madár hasznos palánk alatti munkával vétette észre magát, előző napi vállsérülését úgy tűnt, maga mögött hagyta – vagy csak az adrenalin vitte előre. De szerencsére ez az egész csapatra igaz volt, néha ugyan egy-egy kosárral ijesztgettek a fizikális, nagyobb termetű csehek, de összességében nem fenyegette veszély lányaink győzelmét – 16-12-es győzelmével 100%-os mérleggel jutott a torna döntőjébe a magyar csapat, ahol az szlovéneket 16-9-re legyőző Észtország lesz az ellenfele.

 

 

 

 

Vármegyei szövetségek