Törölték a 3×3-as Európa-bajnokságot
23
Aug
2020
Törölték a 3×3-as Európa-bajnokságot
2020. augusztus 23.  |  18:00

A koronavírus-járvány miatt törölte a belgiumi Antwerpenbe tervezett 3×3-as Európa-bajnokságot a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA). A június végéről elhalasztott rendezvényt szeptember 24. és 26. között bonyolították volna le 12-12 női és férfi csapattal.

Robert Rieblinger, a FIBA 3×3-as szakágának fejlesztési menedzsere a közleményben úgy fogalmazott, hogy a COVID-19 világjárványt körülvevő legfrissebb fejlemények eredményeként hozták meg a döntést. Kiemelte, hogy az utóbbi napokban ismét szigorúbb korlátozó intézkedéseket vezetett be a belga kormány és más európai országok kormányzatai is. Ezen felül hangsúlyozta, hogy a sportolók egészségét is figyelembe véve hozták meg a döntést a fogadó ország kosárlabda szövetségével, valamint a helyi szervező bizottsággal közösen.

Mint ismert, a 3×3-as Európa-bajnokságon sem a férfi, sem a női magyar válogatott nem volt alanyi jogon résztvevő. A nyári tervek szerint az első számú beugrók lettek volna a magyar lányok, ha a 12 fős mezőnyből nem mindenki tudta volna vállalni az indulást.

A rendezvény elmaradása nem módosít a távlati terveken, a 2021-es kontinenstornának szeptember 10. és 12. között továbbra is Párizs a házigazdája.

Vármegyei szövetségek