Sorsoltak a női Euroligában és Európa Kupában
17
Aug
2020
Sorsoltak a női Euroligában és Európa Kupában
2020. augusztus 17.  |  11:00

A FIBA hétfő délelőtt megtartotta a 2020/21-es idény női Euroliga és Európa Kupa csoportjainak sorsolását. 

Az Euroliga csoportkörébe a biztos résztvevő Sopron Basketen kívül az Aluinvent DVTK-nak van esélye bekerülni, a diósgyőrieknek ehhez a török Izmir Belediyespor gárdáját kell legyőzniük a selejtezőben.

Továbbjutás esetén a DVTK az A csoportba kerül, ahol a török Fenerbahce, az orosz Dinamo Kurszk és Nagyezsda Orenburg, a spanyol Perfumerias Avenida, a francia LDLC Asvel, a lengyel VBW Arka Gdynia, valamint a cseh USK Praha lesznek az ellenfelei.

A soproniak a B jelű nyolcasba kerültek, ahol rajtuk kívül a francia Basket Landes és Bourges Basket, az orosz UMMC Jekatyerinburg, a lett TTT Riga, a török Galatasaray és az olasz Familia Schio található. A Sepsiszentgyörgy - Girona párharc győztese teszi teljessé a csoportot a közeljövőben.  

 

A csoport: Fenerbahce (Törökország), Dinamo Kurszk (Oroszország), Perfumerias Avenida Salamanca (Spanyolország), Az Aluinvent DVTK Miskolc (HUN) – Izmit Belediyespor (TUR) Euroliga selejtező győztese, LDLC Asvel Feminin (Franciaország), VBW Arka Gdynia (Lengyelország), ZVVZ USK Praha (Csehország), Nagyezsda Orenburg (Oroszország).

B csoport: Bourges Basket (Franciaország), UMMC Jekatyerinburg (Oroszország), TTT Riga (Lettország), A Spar Citylift Girona (ESP) – ACS Sepsi-SIC (ROU) Euroliga selejtező győztese, Galatasaray (Törökország), Basket Landes (Franciaország), Sopron Basket (Magyarország), Famila Schio (Olaszország)

 

 

Az Európa Kupában három együttesünk, az Atomerőmű KSC Szekszárd, az UNI Győr MÉLY-ÚT, valamint a VBW CEKK Cegléd érdekelt. Mindhárom gárda a főtáblán kezdi meg a szereplést a sorozatban.

Az A csoportban összekerült a Szekszárd és a Győr, a négyest a török Kayseri és az ukrán Prometey teszi teljessé. Amennyiben a DVTK nem jut tovább az Izmiren, úgy a B csoportba kap besorolást, ahol a török Orman Genclik, a svéd A3 Basket Umea, valamint az izraeli Ramla vár rá. A C csoportba sorsolták a Ceglédet, a török Hatayjal és Adanával, valamint az orosz Szpartak Moszkva Vidonjével egyetemben. A D jelű négyesben nincs magyar érdekeltség, itt az orosz MBA Moszkva, a lengyel Gorzow, a cseh KP Brno, valamint a török Birevim Elazig il Ozdel Idare méri össze az erejét. 

 

1-es konferencia

A-csoport: Atomerőmű KSC Szekszárd (Magyarország), UNI-Győr (Magyarország), Kayseri (Törökország), Prometey (Ukrajna)
B-csoport: Az Aluinvent DVTK MiskolcIzmit Belediyespor  Euroliga selejtező vesztese, Orman Genclik (Törökország), A3 Basket Umea (Svédország), Ramla (Izrael)
C-csoport: Hatay (Törökország), Szpartak Moszkva Vidnoje (Oroszország), VBW CEKK Cegléd (Magyarország), Adana Basketbol (Törökország)
D-csoport: MBA Moszkva (Oroszország), Gorzow (Lengyelország), KP Brno (Csehország),  Birevim Elazig il Ozel Idare (Törökország)

 

2-es konferencia:

 

Selejtezők
CDB Clarinos De La Laguna (Spanyolország) – Kangoeroes Mechelen (Belgium)
Basket Namur Capitale (Belgium) – BBC Grengewald Hueschtert (Luxemburg)
Saint-Amand Hainaut Basket (Belgium) – BC Winterthur (Svájc)

E-csoport: Reyer Venezia (Olaszország), BCF Elfic Fribourg (Svájc), Landernau BH (Franciaország), Phantoms Basket Boom (Belgium).
F-csoport: Carolo Basket (Franciaország), Gernika Bizkaia (Spanyolország), Roche Vandee (Franciaország), CDB Clarinos De La Laguna (Spanyolország) – Kangoeroes Mechelen (Belgium).
G-csoport: A Spar Citylift Girona (ESP) – ACS Sepsi-SIC (ROU)  Euroliga selejtező vesztese, Villeneuve-d’Ascq (Franciaország), Cadi La Seu (Spanyolország), Basket Namur Capitale (Belgium) – BBC Grengewald Hueschtert (Luxemburg) selejtező győztese.
H-csoport: Castors Braine (Belgium), Valencia (Spanyolország) Basket Hema SKW (Belgium), Saint-Amand Hainaut Basket (Belgium) – BC Winterthur (Svájc).

 

 

Vármegyei szövetségek