Borsodi bajnokság - közel 200 résztvevővel
01
Aug
2020
Borsodi bajnokság - közel 200 résztvevővel
3x3
2020. augusztus 1.  |  11:55
A sportéletben a koronavírus miatt kialakult több hónapos "állóvizet" próbálta felkavarni Miskolcon a B-A-Z Megyei Kosárlabda Szövetség, amely a nyár közepén, július utolsó szombatján 3x3-as kosárlabdatornát szervezett.
 
A 3. Lions B-A-Z megyei kosárlabda bajnokságon összesen 45 csapatban közel 200-an léptek pályára, az érdeklődők, szurkolók száma pedig ennek a többszörösére "rúgott". Hiába no, a több hónapos karanténidőszak után a sportolók alaposan "kiéheztek" egy kis versengésre. Az időjárás ezúttal sem fogadta kegyeibe a szabadtérire tervezett rendezvényt, amelyet tavaly a hőség, idén viszont az eső miatt kellett az Egyetemi Körcsarnokban lebonyolítani.
 
A bajnokság a versenyzési lehetőség mellett közösségépítő célt is teljesít, hiszen a helyi játékosok mellett idén is a megye számos pontjáról - többek között Mezőcsátról, Sátoraljaújhelyről, Szerencsről, Szikszóról és Tiszaújvárosból - érkeztek fiatalok és idősebbek, hogy találkozzanak egymással, és kedvenc sportáguknak hódolhassanak.
 
A felnőttek versengése mellett két kategóriában (U11-12, U14-16) indulhattak a fiatalabb korosztály képviselői. Újdonság, hogy idén először családi kategóriában is rendeztek viadalt - nagy sikere volt.
 
Az Egyetemi Körcsarnokban egyszerre 4 pályán pattogott reggeltől késő délutánig a labda, a mérkőzések közötti szünetekben pedig dobóversenyeken mérhették össze tudásukat, ügyességüket a jelentkezők.
 
Kiegészítő programként a rendezvénysorozat állandó meghívottjai, a DVTK kerekesszékes kosarasai tartottak látványos bemutatót. A szakág iránt "behatóbban" érdeklődő legbátrabbak kerekesszékekbe beülve kipróbálhatták, milyen nehéz is a széket tekerve labdát vezetni, kosárra dobni.
 
A szervezők bíznak benne, hogy a következő rendezvényen is ilyen szép számmal jelennek majd meg a sportág szerelmesei, ezzel is bemutatva a megyében folyamatosan erősödő kosárlabdaéletet.

Vármegyei szövetségek