Mondj igent az életre! Adj vért!
18
Jun
2020
Mondj igent az életre! Adj vért!
2020. június 18.  |  10:00

Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt „Mondj IGEN-t az ÉLET-re! Adj vért!” elnevezéssel közös kampányt indított, hogy felhívja a figyelmet a véradás fontosságára.

 

Az elmúlt hónapokban a COVID-19 járvány miatt az életünk teljesen megváltozott. Elsődleges volt a járvány elleni küzdelem, ezért a személyes kapcsolattartást is igyekeztünk minimálisra korlátozni. Emiatt a véradások száma is csökkent. A járványhelyzet enyhülésével azonban fokozatosan újra az eredeti rendben működnek az egészségügyi intézmények, így növekszenek a vérkészítmények iránti igények is. 

A sokak által ismert sportolók, Horváth Gábor (kajak), Kiss Gergely (vízilabda), Krizsán Szabolcs (judo), Rédli András (párbajtőr) nem csak a sportpályán adják vérüket a cél érdekében, hanem magánéletükben is rendszeresen időt szánnak embertársaik megsegítésére. Ők már csatlakoztak a kampányhoz és kiemelt szerepet töltenek be a következő hetekben a sport és véradás közötti kapcsolat erősítésében.

Azonban tisztában vagyunk azzal is, hogy a nagy nevek mellett a kevésbé ismert sportolók között is sokan tartják szem előtt embertársaik segítését és járnak évente többször vért adni. Fogjunk össze! Mutassuk meg, hogy nem csak a sportban, de az élet más területein is kiemelkedők vagyunk, és hogy úgy számíthatnak ránk embertársaink a bajban, mint csapattársaink a döntő pillanatokban!

 

A kampány további részletei az ovsz.hu oldalán, ide kattintva érhetőek el.

 

Speciális Facebook-képkeretet is beállíthatunk magunknak, így támogatva az ügyet. 

A Facebook keret beállításának menete:

- Keresse fel az alábbi oldalt: https://www.facebook.com/profilepicframes

- Írja be a keresőbe, hogy „véradás” majd válassza ki a sportágához legjobban illő
keretet

- A kép alatt, miután rákattintott a megfelelő keretre, megjelenik az alábbi gomb:
Beállítás porfiképként”. Kattintson rá!

- Ossza meg ismerőseivel az új profilképet és buzdítson másokat is arra, hogy vegyenek részt a kampányban!

Vármegyei szövetségek