Streetball: Segítenének a sportág nyári feltámasztásában
24
Mar
2020
Streetball: Segítenének a sportág nyári feltámasztásában
2020. március 24.  |  17:40
A hagyományos, szezonkezdő kőbányai rendezvény biztos, hogy elmarad, de a tervek, s a remények szerint a szervezők idén is bejárják majd az országot, és 28. alkalommal is megszervezik a hagyományos streetball-sorozatot - akár a tervezettnél kevesebb állomással is.
 
Kucsera József, a közel három évtizede Körmendtől Oroszlányon át Békéscsabáig, s Nyíregyházáig nagy sikerrel rendezett sorozat főszervezője elmondta: bár sorra maradnak el a jelentősebbnél jelentősebb sportesemények, remélik, hogy a tavasz végére, nyárra hazánkban úgy alakul majd a vírushelyzet, hogy tarthatnak majd streetball rendezvényeket.
 
A sorozat főszervezője elmondta, a tervezett program már nagyjából összeállt náluk, de az biztos, hogy az első, a hagyományos májusi szezonnyitó, a kőbányai streetball elmarad. Jelen pillanatban több forgatókönyvük is van, ideális esetben Kőbányán is rendeznének tornát, valamikor később. Bár a hagyományos menetrend "borul", de bízik benne, hogy többek között a Kosárlabdázás Napján tartandó szezonzáró mellett a szabadtéri kosaras évadot "felező" zánkai rendezvényt is sikerül megtartani.
 
Kucsera kiemelte: a szervezők rugalmasak, az évek óta jól "bejáratott" rendszerrel gyakorlatilag bármikor, bárhová képesek "kitelepülni". Az MKOSZ főtitkárával, Bodnár Péterrel is egyeztetettek, s abban maradtak: várják a fejleményeket, s reménykednek. A szervezőknek már most van több forgatókönyvük, egy olyan verzióra is készen állnak, hogy az idei egy rövidített, kevesebb állomásból álló sorozat lehet. A főszervező bízik abban, hogy nyáron sok, a tavaszi bezártságban szenvedő gyermek kosarazik majd a különböző helyszíneken, s a streetball ily módon segíthet a jelen pillanatban "tetszhalott" állapotban lévő magyar kosárlabda feltámasztásában.
 
 
Fotó - Streetball Challenge Hungary

Vármegyei szövetségek