Négy Szlávik a Tigriseknél
13
Feb
2020
Négy Szlávik a Tigriseknél
2020. február 13.  |  12:10
A soproni Szlávik família és a kosárlabda sportág szinte összeforrt az elmúlt években, évtizedekben. Ki ne emlékezne arra a mérkőzésre, amikor a kilencvenes évek elején az SKC az utolsó percekben mindössze 4 játékossal tudta legyőzni az akkoriban sztárcsapatban számító Szolnok együttesét? Nos, abban a csapatban Szlávik József és Szlávik Gábor is helyet kapott - most pedig a Soproni Tigrisekhez kötődnek.
 
- Szlávik Józsi az NB II-es csapatunk tagja, 51. évében jár, de hihetetlenül fitt és rutinjával nagy segítségére van a csapatnak - mondta Nagy Tamás, a Soproni Tigrisek SE elnöke. - Szintén másodosztályú felnőtt együttesünket erősíti az egykori SKC-kosaras, Szlávik Gábor fia, ifjabb Szlávik Gábor. Azonban itt nem ér véget a sor: U18-as csapatunk egyik legjobbja Szlávik Bence, Szlávik Botond pedig az U16-osoknál pattogtat.
 
A sportvezető szerint megtisztelő, hogy ennek a népes kosaras famíliának négy tagja is a Tigrisek igazolt játékosa. - Mivel több generáció képviselteti magát, elmondhatjuk, hogy egyesületünknél tovább él ez a szép, soproni tradíció - tette hozzá Nagy Tamás. - Megbecsüljük őket, és igyekszünk legjobb tudásunk szerint egyengetni a Szlávik család legifjabb képviselőinek szakmai útját.

Vármegyei szövetségek