BL: Nyert, de kiesett a Falco
28
Jan
2020
BL: Nyert, de kiesett a Falco
2020. január 28.  |  22:10
Kobe Bryant tragikus helikopter-balesetének emlékére feketébe öltözött ma este az Aréna Savaria, mindkét csapat játékosai és szakmai stábja pedig a játékos arcképével ellátott pólót viselt. A FIBA előírása szerint a héten minden Bajnokok Ligája mérkőzés egyperces gyászszünettel indult. Az első támadásnál a Brindisi szándékosan lepörgette a 24 másodpercet, a Falco pedig 8 másodperc alatt nem vitte át a labdát a félpályán (ez volt a legendás játékos két mezszáma). Ekkor érkezett meg az egy szem vendég szurkoló, aki Bryant Lakers mezét emelte a magasba.
 
Közel két percet kellett várni az első találatra, amit Reddic jegyzett, Stone triplával válaszolt. Mindkét csapat sokat hibázott, kicsit szertelen volt a játék az elején. A Falco kapta el hamarabb a fonalat, 2-5 után nagyot mentek a hazaiak, az ötödik percben, 14-5-nél időt kértek az olaszok. Stone próbált faragni a különbségen, de érkezett a kispadról Perl, aki gondoskodott róla, hogy ne kerüljön bajba a csapata. Legalábbis az utolsó percig. Sutton 21-21-nél kiegyenlített. A pontgazdag első negyed Filipovity hármasával zárult (26-23).
 
Hooker ziccerével folytatódott a játék. 7-0-val válaszolt a Brindisi, amely Sutton zsákolásával visszavette a vezetést (28-30). Vele és a tizenhárom perc alatt tizenhat pontig jutó Stone-nal nem bírtak a szombathelyiek, 31-35-nél időt is kért Okorn. Elveszítette a ritmust a Falco, sorra adták el a labdákat Benkéék, tálcán kínálva a lehetőséget a kék mezeseknek. 34-43-nál már kilenc ponttal mentek a vendégek, nem sokkal később Okorn megint időt kért. A különbség 36-47-nél átlépte a tízet. Banks hármasával alakult ki a 44-53-as félidei állás.
 
Banks ziccerrel nyitotta a második játékrészt, 9-0-val visszajött kettőre a Falco (53-55). Mielőtt még meglett volna az egyenlítés – volt rá esély –, Gaspardo dobott egy triplát. Ami késik, nem múlik, Filipovity harmadik hármasával 58-58, időt is kért Francesco Vitucci. Újra kemény lett a magyar bajnok védekezése, öt perc alatt mindössze öt pontot engedélyeztek ellenfelüknek Váradiék, miközben ők már tizenhétnél tartottak. Curry faultja után Sutton keménykedett, amiért utóbbi sportszerűtlen faultot kapott. A büntetőket követően hosszú ideig állt a meccs, a játékvezetők nem álltak a helyzet magaslatán. Benke szerzett labdát, majd zsákolásával ő is feliratkozott a pontszerzők közé, az Aréna Savaria pedig valósággal „felrobbant”, amikor 66-60-ra vezetett a Falco. Hamar csend lett, pillanatok alatt jött egy Stone és egy Banks hármas, máris egál, Okorn pedig lépett az asztal felé. Megint fordult a kocka, 68-70-ről indult a záró felvonás.
 
Brown négyre növelte a különbséget, Reddic egy 2+1-es akcióval válaszolhatott volna, de a büntető kimaradt. Sebaj, gondolhatták a hazai szurkolók, mert Benke, Reddic és Perl újabb pontjaival visszavette a vezetést a Falco (76-72). 78-74-nél Sutton letaglózta a ziccerre felugró Filipovityot, az amerikait második sportszerűtlen faultja után kiállították a játékvezetők. Felpaprikázódott a Falco, két perccel a vége előtt tízzel vezettek a sárga-feketék (87-77). És innen már nem is volt visszaút. Hatalmasat harcolt a magyar bajnok, amely egy feszült, kemény, férfias mérkőzésen legyőzte a Brindisit, ezzel a maga részéről megtett mindent a továbbjutásért, sorsa innentől kezdve már a Bonn kezében van - írta a BB1.hu.
 
Mivel a Bonn a későbbiek során legyőzte a Dijont, így eldőlt, hogy a Falco már nem juthat tovább csoportjából.
 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Happy Casa Brindisi 93–83 (26–23, 18–30, 24–17, 25–13)
 
Bajnokok Ligája, D-csoport, 13. forduló
Szombathely, Aréna Savaria, 2975 néző
V.: Zurapovic (bosnyák), Vulic (horvát), Tomasovic (szlovák)
 
Falco: Váradi 11/6, Curry 8/3, Benke 6, Washington 6, Reddic 22. Csere: Perl 18/3, Hooker 4, Filipovity 18/9, Lake –.
 
Brindisi: Thompson 5/3, Banks 18/12, Ikangi –, Gaspardo 5/3, Stone 19/15. Csere: Campogrande 13/6, Sutton 14, Zanelli 5/3, Brown 4.
 
 
 
Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek