Új irány a férfi kupa hétvégéjén: Főszerepben az esport
08
Jan
2020
Új irány a férfi kupa hétvégéjén: Főszerepben az esport
2020. január 8.  |  12:58
Mint arról volt már szó, tegnap kisorsolták a Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa debreceni nyolcasdöntőjének párosításait. Az eseményen az is elhangzott, hogy a kupa hétvégéje egy új eseménnyel gazdagodik: pénteken és szombaton délelőtt az esport kerül a középpontba a Főnix Csarnokban.
 
- A Magyarországon is elképesztő népszerűségnek örvendő esport pénteki és szombati napra történő beszervezésével egy új célcsoportot szeretnénk megszólítani és egy kicsit a kosárlabda sportág mellé állítani. A DVTK esport-szakosztályával együttműködve egy nagyszabású rendezvényt bonyolítunk le az utolsó két napon. - mondta Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára.
 
- Az esport a professzionális videojátékozást jelenti. Magyarországon közel 425.000 olyan játékos van, aki esport játékkal játszik, vagy már valamilyen offline rendezvényen, versenyen részt vett - tette hozzá Barta Gábor a Coca Cola Esport Center képviseletében. - Több sportklub is észrevette már itthon, hogy ez egy új irány, egy új csatorna, amin elérhetővé válnak a fiatalok, de ez természetesen külföldön sincs másképp. A nagyobb együtteseknek, mint a Los Angeles Lakers vagy a Miami Heat, külön esport-részlegük van.
 
- Ez egy remek alkalom, melynek keretein belül a szövetséggel együttműködve kiegészíthetjük a kupa hétvégéjét egy esport rendezvénnyel, ahol várhatóan hatalmas lesz az aktivitás. Sok programot szervezünk a kosárlabda köré, emellett a nagyobb esport játékok is megtalálhatóak lesznek, amik a legnagyobb népszerűségnek örvendnek. Nagyon szépen köszönjük a lehetőséget! - zárta szavait Barta Gábor.
 
Hogy pontosan mely játékokkal lehet majd játszani április 3-án és 4-én a Főnixben, arról a későbbiek során beszámolunk majd.
 
 
 
Fotó - esportcenter.hu

Vármegyei szövetségek