Férfi NB I: Egyetlen ponttal győzött az Alba a Szolnok ellen
06
Jan
2020
Férfi NB I: Egyetlen ponttal győzött az Alba a Szolnok ellen
2020. január 6.  |  11:15
Remek hangulatban, két jó csapat csatáját hozta a forduló zárómérkőzése.
 
Az Alba az első negyedben kihasználta az Olaj bizonytalankodását védekezésben, és harminc pontot dobott tíz perc alatt. Gasper Potocnik együttese nehezen vette fel a ritmust, és nehezen találta a jól játszó Alba ellenszerét.
 
Mcduffie és Goovens nagyon jól játszott, remekül is dobtak a hazaiak. A 30-20-as első tíz perc után, felébredt az Olaj. Jöttek a pontok Davistől, és Price is megvillantotta tudását, de az Alba mindig tudott frissíteni, és nem engedte, hogy nagyszünetig elfogyjon az előnye. 51-46.
 
A folytatásban sem változott a játék képe. Mcduffie ellenállhatatlan volt, de valamennyi pályára lépő fehérvári játékos beletett a közösbe. Jöttek a pontok Govenstől, a másik oldalon pedig már négy játékos is tíz pont fölé jutott. A negyed döntő részében ennek ellenére tízzel vezetett az Alba, de kettő perccel a vége előtt időt kellett kérnie a hazaiaknak, mert Cakuran pontjaival feljött hatra az Olaj.
 
73-65-el fordultak a csapatok az utolsó negyedre. Markovics kosarával indult, és Jones válaszával folytatódott a mérkőzés. Felváltva jöttek a kosarak, tényleg úgy tűnt, hogy a különbséget befagyasztották tíz pont körül.  Hat perccel a vége előtt, Juhos triplája adott új impulzusokat a találkozónak, ötre jött fel az Olaj. Price sikeres büntetőit követően pedig már háromra olvadt a magabiztos hazai vezetés. Beindult az Olaj, beindult Juhos, az ő duplájával lett egy pont a vendégek hátránya.. Öt perc volt hátra. Hosszabb gólcsend, majd egy Markovics dupla következet, amire Jones azonnal válaszolt.
 
Govens triplája a legjobbkor jött az Albának, négy volt az előnyük, és két perc volt hátra. Érkezett egy újabb gyors Jones-kosár, Guyton triplájára pedig Price válaszolt, szintén távolról. 89-86-os állásnál Jones egyenlített, fél perccel a vége előtt. Ljubicic kettőből csak egy büntetőt dobott be, az Olaj időt kért. Jones azonban elrontotta a távoli dobást, így az Alba megszerezte a győzelmet.
 
Mindkét csapat dicséretet érdemel - írta a bb1.hu.
 
Alba Fehérvár - Szolnoki Olajbányász 90-89 (30-20, 21-25, 22-20, 17-24)
 
Bajnokság, 14. forduló
Székesfehérvár, Alba Régia Sportcsarnok
Játékvezető: Cziffra Cs., Farkas G., Söjtöry T. (Várhalmi Zs.)
 
Alba Fehérvár: Govens 12/6, Guyton 8/6, Cupkovic 8/6, McDuffie 19/6, Csorvási 8. Cserék: Markovics 14, Molnár 8, Ljubicic 11/3, Lukács 2.
 
Szolnoki Olajbányász: Davis 15/9, Jones 25/9, Tucker 6/3, Juhos 12/3, Cakarun 11. Cserék: Rudner 3/3, Tóth N. 2, Price 15/6, Kovács -.

Vármegyei szövetségek