Férfi NB I: Az Oroszlány a nyolcadik kuparésztvevő
30
Dec
2019
Férfi NB I: Az Oroszlány a nyolcadik kuparésztvevő
2019. december 30.  |  09:40
Hosszabbítás után verte az SKC az Albát
 
Egyértelműen a vendégek kezdték jobban a találkozót, két perc után már 7-2-re vezettek. Ezután állandósulni látszott a különbség, azonban szépen fokozatosan jött vissza a Sopron, amely főleg Carter és Jogela játékára támaszkodva fordított a negyed végére. 22-21.
 
A második játékrészt Jogela triplája nyitotta, de Csupkovics és Molnár kosarai után már az Alba vezetett (27-28). Újfent megpróbált ellépni az SKC, a Fehérvárnak azonban mindenre volt válasza. Molnár és McDuffie is 8-8 pontig jutott az első két felvonásban, a hazai oldalon Jogela 12, Carter pedig 11-et dobott. Végül Ljubicsics duplájával átvették a vezetést a vendégek, Markovics pedig beállította a 37-39-es eredményt.
 
Guyton négy pontjával már hattal ment az Alba, de Rivers hármasa megszakította a nagy rohanást, Carter pontjaival pedig feljött egy pontra a Sopron. Próbálkoztak a vendégek, végig vezettek is ebben az időszakban, de nagyobb különbséget nem tudtak kiépíteni. A hazaiak a negyed derekához érve Carter büntetői után négy pontra jöttek fel, ezzel továbbra is nyílt volt a találkozó, sőt Thompson triplája után már csak egy volt közte, Jogela pedig nem hibázott a vonalról, fordított a Sopron, az utolsó szó azonban Markovicsé volt. 53-56.
 
Az utolsó felvonást Thompson büntetői kezdték, majd Ljubicsics szerzett két pontot. Ezután Carter és Kinney kosaraival újra egál volt a meccs. Egyik csapat sem tudott ellépni igazán, izgalmas végjátékra volt kilátás. Takács hármasa után két labdányi volt a különbség, 64-60-ra ment az SKC, hat perccel a vége előtt, de erre is tudott válaszolni az Alba. Hol az egyik, hol a másik együttes vezetett, szinte mindkét oldalról azonnal érkezett a válasz egy-egy kapott kosárra (38. perc: 71-70). Govens duplája, majd Carter büntetői után soproni vezetéssel fordultak az utolsó egy percre a csapatok, majd McDuffie vágott be egy hatalmas triplát 18 másodperccel a vége előtt, 73-75-nél kért időt Kosztasz Flevarakisz. Thompson kísérletét McDuffie szerelte, de visszaszerezte a labdát a Sopron, Molnár pedig odaütött Riversnek, aki higgadt maradt a vonalról, mindkét büntetőjét értékesítette. Govensnek még maradt ideje egy kísérletre, de az kimaradt, így jöhetett a hosszabbítás. 75-75.
 
Govens duplája nyitotta a ráadást, majd Rivers – csakúgy, mint a rendes játékidő végén – dobott be két büntetőt. Supola csinált egy 2+1-es akciót, de Govens egy hármassal egyenlített (80-80). Thompson középtávolija után újra a Sopron járt előrébb és ekkor már csak egy perc volt vissza. Nem tudott betalálni az Alba, Rivers pedig úgy is eredményes tudott lenni, hogy Guyton szabálytalan volt vele szemben, de a büntetőt már nem dobta be (84-80). Govens állhatott a vonalra ezúttal és jól is célzott (84-82). Thompsonnak ütöttek oda, ő is jól koncentrált, 86-82-nél kért időt a Fehérvár, de már csak tizenöt másodperc volt az órán. Guyton triplája lejött, ezzel pedig el is dőlt a találkozó. Végletekig kiélezett meccsen húzta be egymás után a harmadik győzelmét a Sopron - írta a BB1.hu.
 
Sopron KC - Alba Fehérvár, h.u., 88-82 (22-21, 15-18, 16-17, 22-19, 13-7)
 
Bajnokság, 13. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Földházi T., dr. Mészáros B., Fodor A. (Forrai S.)
 
Sopron: Kinney 9, Thompson 15/9, Takács 3/3, Rivers 20/3, Carter 21. Csere: Supola 6, Jogela 14/3, Werner -, Molnár -.
 
Alba: Ljubicsics 17/9, Guyton 11/3, Markovics 8/3, McDuffie 12/6, Csorvási 5. Csere: Govens 14/3, Takács Mi. -, Takács Ma. -, Csupkovics 5/3, Lukács -, Molnár 10.
 
 
 
A Kaposvár ellen is magabiztos volt a Körmend
 
A Kaposvári KK a Magyar Kupa-szereplés reményében, az Egis Körmend a második hely megerősítéséért lépett pályára vasárnap este az A-csoport alapszakaszának 13. fordulójában.
 
A hazaiak kezdtek jobban, pillanatok alatt 9-0 volt az állás, Norfleet triplája törte meg a kaposvári kosárcsendet. Felváltva hullottak a pontok a folytatásban, közben védekezésüket is rendezték a csapatok. Újabb Norfleet-hármassal négyre jött fel a KKK (13-9), de Turner is triplával jelentkezett a másik oldalon – 18-12-nél ért véget az első negyed.
 
Lalic zsákolt, Durázi triplával válaszolt, nőtt a vasiak előnye. A tízet is elérte a különbség, sőt Edwards büntetőjével már át is lépte azt (27-16). Nem tudott visszajönni tízen belülre a Kaposvár, hiába jegyzett például Hendlein is egy triplát. A második negyed közepét átlépve Turner jelentkezett első duplájával, 15 pontra nőtt a differencia, Davis, Hendlein majd Lalic kosaraival viszont már csak kilenc volt közte (39-30). Kastrati egy büntetőt dobott be, majd még Taylor volt eredményes a hazaiaktól, míg kaposvári részről úgy érkezett további három pont, hogy Norfleet a végén csak egy büntetőt dobott be – maradt a kilencpontos különbség, 42-33-nál fordultak a csapatok.
 
Takács triplája nyitotta a második félidőt, majd Lalic gól jó plusz büntető akciója következett. Egymást követték a pontok, egy darabig nem változott a különbség, aztán a Körmend rákapcsolt: 45-36 után folyamatosan növelte előnyét, s Varnado zsákolásával már egy híján húsz volt közte (60-41). Durázi két büntetőjével át is lépték a húszat a felek. Már 23 is volt a differencia, végül 17-nél ért véget a harmadik tíz perc – Turner büntetői után 68-51-ről indult a záró etap.
 
A körmendi kezdőcsapatból már négyen is tíz felett jártak a negyedik negyed kezdetekor – később Durázi is csatlakozott hozzájuk –, közülük Edwards gyorsan jelentkezett további négy egységgel, így ő már csak egyre volt a húsztól. Magabiztos volt a Körmend a folytatásban is, folyamatosan őrölte fel ellenfelét – négy perccel a vége előtt már 26-tal vezetett, végül 91-71-es különbséggel bizonyult jobbnak - írta a BB1.hu.
 
Egis Körmend – Kaposvári KK 91-71 (18-12, 24-21, 26-18, 23-20)
 
Bajnokság, 13. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Nagy V., Balog Gy. (dr. Páli K.)
 
Körmend: Turner 16/6, Edwards 19, Takács K. 5/3, Varnado 12, Taylor 13. Csere: Durázi 12/3, Kastrati 7, Martinez 6, Kozma 1, Ferencz -, Németh Á. -.
 
Kaposvár: Davis 11, Norfleet 13/6, Ponjavics 11, Hendlein 7/3, Lalic 16. Csere: Krnjajski 6/3, Baki 3/3, Bogdán 2, Dramicsanin 2.
 
 
 
Nagyot küzdött, de kikapott Pakson a Szeged
 
Coleman közelijével indult a mérkőzés, majd Lóránt is eredményes volt. Asbury ziccere után Evans vágott be egy triplát, 7-2-re ellépett az ASE. Miliszavljevics jó játékának köszönhetően először egyenlített, majd pár perc után a vezetést is átvette a Szeged. 19-23.
 
Kovács duplájára Asbury válaszolt, majd Vágvölgyi szerzett öt pontot, 30-25-re mentek a vendégek 14 perc játék után. Továbbra is jól játszott Szrecsko Szekulovics alakulata és úgy tűnt, hogy egy közel tízpontos előnnyel mehetnek a nagyszünetre, azonban az utolsó két percben nagyot ment a Paks. 39-41.
 
Nagy hőfokon jöttek ki az öltözőből a hazaiak, Lóránt és Evans kosarai után gyorsan fordítottak is. Miliszavljevics azonban nem hagyta annyiban, 45-45-nél kiegyenlített a Szeged, majd Coleman triplájára Balmazovicstól is érkezett egy trojka. Nem feltétlenül a védekezés dominált, fej-fej mellett haladtak a felek. Ekkora futott egy 7-0-át a Szeged és kiépített egy ötpontos előnyt. Ekkor jött Coleman és Lóránt, közte pedig már csak egy lett. Krapic vette ezúttal a vállára a csapatát, hattal el is lépett a Szedeák, amikor már csak egy perc volt vissza a negyed végéig, de ez éppen elég volt a Paksnak arra, hogy visszajöjjön kettőre. 64-66.
 
Jobban kezdte az utolsó felvonást az ASE, egy 6-0-ás futásnak köszönhetően már Lóránték jártak előrébb, de Balmazovics hármasával továbbra is meccsben volt a Szeged. Itt aztán beindult a hazai henger, valósággal állva hagyták a vendégeket, Lóránt büntetői után már 80-72 volt az állás. Innen még próbált visszakapaszkodni a Szedeák, de nem tudott, így hiába küzdött nagyot, a Paks érvényesítette a papírformát és győzelemmel zárta az évet - írta a BB1.hu.
 
Atomerőmű SE - Naturtex-SZTE-Szedeák 86-79 (19-23, 20-18, 25-25, 22-13)
 
Bajnokság, 13. forduló
ASE Sportcsarnok
V.: Benczur T., Kovács N., Lengyel Á. (Faidt M.)
 
Paks: Evans 12/9, Faust 8/6, Coleman 17/3, Lóránt 18, Putney 8/3. Csere: Kovács 12, Velkey 3/3, Kis -, Jackson 8.
 
Szeged: Miliszavljevics 25/15, Wirth -, Krapic 14/3, Balmazovics 16/12, Asbury 13. Csere: Kerpel-Fronius B. -, Vágvölgyi 11/9.
 
 
 
Szép szolnoki évzáró
 
TJ Price még csak civilben, a kispadon nézte társait, és ha nem figyelt, akkor még ő is lemaradt arról, hogy alig hat másodperc után Cakarunk a palánk alól megszerezte a vezetést csapatának. Davis dobott egy triplát a sarokból, majd Wittmann szerezte meg az első vendég pontokat. Négy perc után, 11-4-nél időt kért Forray Gábor. Hamar fel is jöttek a  lila-fehérek egyre (11-10). Lett volna esélyük többször is a fordításra, de nem tudtak élni a kínálkozó lehetőséggel. Egy kicsit leálltak a csapatok a pontgyártással, még egy Davis-tripla fért bele az első negyedbe, amely 16-14-es állással zárult.
 
Rudner és Jones hármasával újra nőtt a különbség (22-14). Lőtávon belül maradt a KTE, a második negyed derekán, 32-27-nél a Szolnok kért időt. Tucker hármasával visszaállt a közte tíz, azonnal időt kért a Kecskemét. 46-37 állt az eredményjelzőn a félidőben.
 
A kecskemétiek legjobbja, Djeraszimovics köszönt be a fordulás után, amire Jonestól jött egy tripla válaszul. Hengereltek a hazaiak, amire nem találták az ellenszert a vendégek. A huszonnegyedik percben, 54-40-nél újra vendég timeout következett. Tucker hármasával 63-51-ről indult a záró felvonás.
 
Nem adta fel a KTE, de az extázisban játszó Olajbányász ellen egyszerűen nem volt esélye. A vége a hazaiak részéről már átcsapott gálameccsbe.
 
Gasper Potocnik irányításával negyedik bajnokiját is megnyerték a piros-feketék, akik ezzel megszilárdították harmadik helyüket a tabellán - írta a BB1.hu.
 
Szolnoki Olajbányász KK - KTE-Duna Aszfalt 94-69 (16-14, 30-23, 17-14, 31-18)
 
Bajnokság, 13. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok
V.: Praksch P., Győrffy P. A., Nyilas I. (Fekete L.)
 
Szolnok: Davis 19/12, Rudner 3/3, Jones 30/18, Juhos 4, Cakarun 16. Csere: Krisztics 9/3, Tóth N. 2, Kovács P. -, Tucker 11/9, Pallai -, Csák -.
 
KTE: Wittmann 12/6, Thomas 8/3, Djeraszimovics 19/3, Djuraszovics 12/6, Karahodzsics 12. Csere: Lewis 2, Révész 2, Kucsera -, Vukcevic 2, Molnár D. 3/3, Fülöp -.
 
 
 
Az Oroszlány a nyolcadik kuparésztvevő
 
Villámrajtot vett az újonc: Bozsovics egy perc alatt berámolt hét pontot, majd Hayes is hozzátett egy közelit, 0-9-nél időt kért Malick. Buzás köszönt be először a hazaiktól, rögtön távolról, ettől függetlenül hamar meglett a közte tíz, sőt az olló egyre nagyobbra nyílt, az első negyed után 11-25 volt az állás.
 
Egy pillanatra benéztek tízen belülre a kék-fehérek, de aztán megrázta magát az OSE, a tizenharmadik percben, 18-35-nél megint hazai időkérés következett. Hiába, mindenre volt válasza az újoncnak, amely a palánkok alatt hatalmas fölényben játszott. Másfél perccel a vége előtt a húszat is átlépte a különbség (29-50). A félidő Washington kosarával zárult (30-52).
 
A szünet után sem tudott megújulni a JKSE, az Oroszlány viszont nem állt le. Már a harmincat súrolta a differencia. A záró felvonás előtt 46-71 volt az állás. Minden kérdés végleg eldőlt, már ha maradt még valakiben kétely az első negyed után...
 
Hibát hibára halmozott a sereghajtó, az „oroszlánok” éltek a lehetőséggel, és megérdemelt sikerüknek, no meg a Kaposvár körmendi vereségének köszönhetően ott lehetnek az áprilisi Magyar Kupa nyolcas döntőjében - írta a BB1.hu.
 
Jászberényi KSE - OSE Lions 67-93 (11-25, 19-27, 16-18, 21-22)
 
Bajnokság, 13. forduló
Jászberény, Belvárosi Általános Iskola
V.: Kapitány G., Goda L., Pozsonyi L. (dr. Gincsai J.)
 
JKSE: Nelson 6/3, Miller 8, Mészáros 2, Alekszandrov 15/3, Pantelics 7. Csere: Buzás 8/3, Ruják 10, Brbaklics 7/3, Peringer 4, Mondi -, Szigedi -, Vas Teplán -.
 
OSE: Abell 3, Washington 17/6, Mohácsi 6, Bozsovics 21/3, Hayes 18. Csere: Rizvic 16/6, Garamvölgyi 4, Demeter 4, Illés 2, Zsíros -, Anda 2, Kucsora -.

Vármegyei szövetségek