Férfi NB I: Meggyőző volt a Falco a Paks ellen
21
Dec
2019
Férfi NB I: Meggyőző volt a Falco a Paks ellen
2019. december 21.  |  23:00
Meggyőző volt a Falco a Paks ellen
 
A kezdés előtt felállva tapsolt mindenki az Aréna Savariában, a szombathelyi szurkolók a „Szép volt, fiúk!” rigmussal köszöntötték a Szalonikiben történelmi BL-sikert arató kedvenceiket.
 
Evans ziccerből köszönt be, sokat hibáztak a csapatok az elején, két és fél percet kellett várni az első hazai kosárra, amit Reddic jegyzett. Az első negyed felénél, 11-10-nél Dzunics kérte ki a mérkőzés első idejét. Nem volt túl magas a színvonal, tíz perc után 24-20 volt az állás.
 
Másfél perc alatt 8-0-ás szériát mentek a szombathelyiek, így máris tizenkettő lett közte (32-20). Háromra visszajöttek a tolnaiak, 35-32-nél Okorn hívta magához csapatát. 43-33-nál a reklamáló szlovén tréner kapott technikait. 51-38-cal ért véget a félidő.
 
Hooker triplájával folytatódott a meccs, nem változott a játék képe, a Falco tovább őrizte magabiztos előnyét, a tolnaiak pedig futottak az eredmény után. A huszonhatodik percben, 61-42-nél Dzunics kért időt. Sikerült is visszajönnie a meccsbe csapatának, az utolsó felvonás előtt 67-54 állt a táblán.
 
Washington és Curry is ponterős volt. 9-2 után először lett huszonegy közte. A mérkőzés eldőlt, nem volt már benne a fordulat. A rangadó meglepően könnyed hazai sikert hozott - írta a BB1.hu.
 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Atomerőmű SE 92-76 (24-20, 27-18, 16-16, 25-22)
 
Bajnokság, 11. forduló
Szombathely, Aréna Savaria, 2750 néző
V.: Földházi T., Tőzsér D., Frányó P. (Dernei G.)
 
Falco: Hooker 9/3, Curry 13/6, Benke 14/9, Filipovity 5, Reddic 4. Csere: Perl 12, Váradi 9/3, Washington 15/15, Lake 11, Bíró -, Krivacsevics -.
 
ASE: Evans 14, Faust 12/3, Coleman 17/12, Lóránt 8, Putney 8/3. Csere: Kovács 9/9, Kis 2, Jackson 6, Velkey -.
 
 
 
Jászberényben folytatta jó sorozatát a ZTE
 
Az egyre jobb formába lendülő ZTE abban a reményben utazott Jászberénybe, hogy megszerezze zsinórban a harmadik győzelmét, a JKSE pedig az első hazai sikerére hajtott.
 
Agafonov közelijével indult a találkozó, majd a center egy blokkot is kiosztott, majd Pantelics és Johnson ment bele egy kisebb pontpárbajba, előbbi 5-öt, míg utóbbi 4-et szórt. Felváltva potyogtak a kosarak, de ha csak minimálisan is, végig a vendégek jártak előrébb összességében. Öt perc elteltével egy Szabó dupla után 10-7 volt a vendégek javára. Pontszegény volt ez a szakasz és bár úgy tűnt, hogy tartja előnyét a ZTE, végül a Jászberény Mészáros duplájával a vezetést is átvette, igaz csak egy támadás erejéig. Próbálkozott ellépni a Zalaegerszeg, de a JKSE mindig visszajött. 20-23.
 
Alekszandrov triplája nyitotta ezt a felvonást, a túloldalon pedig Williams zsákolt. Pantelics duplája után újfent kiegyenlített a Jászberény. A 15. percig ez is maradt a forgatókönyv, hol vezetett a ZTE, hol egál volt. Bibbins büntetői és Johnson közelije után rég nem látott előnybe kerültek a vendégek, 29-35 volt ekkor, jött is a hazai időkérés. Nem tört meg a ZTE lendülete, Gulyás közelije után már kétszámjegyűre hízott az előnye a félidőre. 36-47.
 
A harmadik felvonást Johnson közelije nyitotta, amire Miller válaszolt. Ezután gyorsan berámolt még öt pontot a Zalaegerszeg, nyílt az olló a két csapat között, a különbség már a húszat is átlépte. Küzdött becsülettel a Jászberény Brbaklics pontjai után tizennyolc volt közte, de a nagy futást megelőzvén időt kért Bencze Tamás. Ez sem akadályozta meg azonban a hazaiakat, Miller is kosarat szerzett és bár még mindig tizennégy volt közte, újra meccsben érezhették magukat. 51-64.
 
A záró etap zalaegerszegi hengerrel indult, Agafonov és Johnson kosarai után tizenhéttel léptek el a vendégek. Bármikor, amikor a hazaiak egy kicsit is elindulhattak volna, kaptak egy demoralizáló kosarat, így nem tudták beverekedni magukat tíz alá, szépen őrizte az előnyét a ZTE. Közel két percig nem esett kosár, amikor Johnson talált be, 58-75-re módosítva az eredményt, amivel gyakorlatilag el is döntötte a találkozót. A Zalaegerszeg tehát Jászberényben is folytatta jó sorozatát és már három győztes meccsnél tart zsinórban - írta a BB1.hu.
 
Jászberényi KSE - Zalakerámia ZTE KK 65-83 (20-23, 16-24, 15-17, 14-19)
 
Bajnokság, 11. forduló
Jászberény, Belvárosi Általános Iskola
V.: Praksch P., dr. Mészáros B., Rácz Zs. R. (Hartyáni Zs.)
 
JKSE: Nelson 4, Miller 13/3, Mészáros 4, Alekszandrov 11/9, Pantelics 19/3. Csere: Ruják -, Buzás 5/3, Brbaklic 9, Szigedi -, Peringer -, Vas Teplán -, Mondi -.
 
ZTE: Bibbins 10, Johnson 19/3, Williams 17/9, Szabó 9, Agafonov 11. Csere: Simon 2, Doktor -, Gulyás 4, Djurics 11/3, Farkas -, Kovács -, Simó -.
 
 
 
Tovább hasít az Olajbányász
 
A Szolnoki Olajbányász az első percektől ott folytatta, ahol az elmúlt két meccsen abbahagyta. Nagy kedvvel, jól kezdték a mérkőzést Tóth
Norberték, akik egy percig sem akarták elhitetni a gödörben lévő pécsiekkel, hogy lehet esélyük. Csirke Ferenc csapata kiélezett meccsen kapott kiKecskeméten, így a csapat szurkolói abban bíztak, lehet esélyük Szolnokon is.
 
A Pécs azonban csapnivalóan védekezett, harminc pontot kaptak tíz perc alatt, és már az első negyedben összeszedtek egy tízpontos hátrányt. A Szolnokban Davis remekül mutatkozott be, és Jones is ponterősen játszott, ennek köszönhetően már az első félidőben eldöntötték a meccset, tizenkilenc pont volt az Olajbányász előnye, amikor nagyszünetre mentek a csapatok. 55-36.
 
A folytatásban is az Olaj játéka dominált. A pécsiek teljesen szétestek, sem védekezésben, sem támadásban nem tudták tartani a tempót a piros-feketékkel. Davis és Jones ellenszerét nem találták, rengeteg labdát eladtak. Míg a húsz pont fölötti vezetés birtokában a hazaiak teljesen megnyugodtam, szemre is tetszetős kosárlabdát játszottak.
 
A játék minden elemében jobb volt a hazai csapat. Igazi csapatként működtek. A végén több olyan játékos is lehetőséget kapott, aki eddig kevesebbet játszott. Az mindenképpen említést érdemel, hogy az Olajbányász tizennyolc triplát dobott a mérkőzésen.
 
Úgy tűnik Gasper Potocnik jó érzékkel nyúlt új csapatához, Csirke Ferencnek viszont van még dolga, hogy a bajnokság elején tapasztalt
pályára állítsa a Pécset - írta a BB1.hu.
 
Szolnoki Olajbányász KK - Pécsi VSK-Veolia 100-75 (30-20, 25-16, 21-19, 24-20)
 
Bajnokság, 11. forduló
Tiszaligeti Sportcsarnok
Játékvezető: Benczur T., Minár L., Goda L. (Farkas Z.)
 
Szolnoki Olajbányász KK: Jones 25/9, Davis 22/15, Krisztics 16/12, Juhos -, Tóth N. -. Cserék: Kovács 12, Cakarun 8, Rudner 9/9, Pallai -, Csák 6/6, Taiwo -.
 
Pécsi VSK-Veolia: Ruják 3, Diggs 24, Smith 11, Budimir 11/3, Horti 4. Cserék: Bíró -, Sulovics 4, Csirics 13/3, Pongó -, Antoni 3/3, Dragasevic -, Kocsis 2.
 
 
 
Élvezetes meccsen verte a Körmend a Debrecent
 
Ha a magyar bajnokságot nézzük, akkor jó hangulatban várhatta a Körmend hazai környezetben a Debrecen csapatát, hiszen az elmúlt fordulóban a Szombathely veretlenségét vette el, míg a DEAC a Jászberényt győzte le otthon.
 
Hamar megtalálták az utat a gyűrűbe a felek, Borisov duplájára Varnado válaszolt, majd Tóth volt eredményes. Kettővel ment a DEAC, amikor ritmust váltott a Körmend és 10-6-ra ellépett, de Tóth büntetőivel zárkóztak a vendégek. A negyed derekához érve 18-16 volt a hazaiaknak. Ekkor Polyák és Tóth is kosarat szerzett, Matthias Zollner pedig időt kért. Ez sem állította meg a Debrecent, Polyák hármasa után már hat volt közte. Brutális dobóformát mutattak a csapatok, végül 30-35 lett az első tíz perc vége.
 
Moody és Tóth továbbra is tarthatatlan volt, míg szinte Varnado egymaga tartotta meccsben a Körmendet, ekkor 16 pontnál járt. Edwards és Kastrati pontjainak köszönhetően feljöttek háromra a piros-feketék, ami állandósult is a következő percekben, egészen Kastrati hármasáig, amikor kiegyenlítettek a hazaiak. A 18. percben már 48-50 volt az állás, eszméletlen dobóformát mutattak a felek, a Körmend 71%-kal, a Debrecen pedig 69%-kal dobott mezőnyből. Ferencz és Edwards pontjai azt jelentették, hogy hosszú idő után újra a hazai csapat vezetett és kezdett is lendületbe jönni, így jókor jött a félidő Kovács Adrián tanítványainak. 54-53.
 
Taylor duplájára Moody egy hármassal válaszolt, egyből egál volt az állás. 59-59-nél hét pontot dobott a Körmend úgy, hogy egyet sem kapott, így ezen a meccsen nagynak mondható előny épített ki magának, Durázi hármasa után már nyolc volt közte a 26. percben, sőt, Turner büntetői után a tízet is átlépte a különbség. Harrison és Ferencz is bevert egy-egy trojkát, majd Durázi zsákolt faulttal együtt, Kovács Adrián pedig 76-64-nél kért időt. Az eredmény ne tévesszen meg senkit, még mindig csak a harmadik negyedben jártunk ekkor. A Debrecen próbált felzárkózni, de mindenre volt válasza a hazaiaknak. 81-69.
 
Moody még nem gondolta úgy, hogy le kéne zárni a meccset, gyorsan berámolt öt pontot a záró felvonás elején, Zollner pedig időt is kért. Bognár jelentkezett közelről, majd Turner szerezte meg az első körmendi pontokat a negyedben, de Harrison egyből bevágott egy hármast (33. perc: 83-79). Moody egy kiharcolt faultból, Ferencz pedig egy technikai után dobott be egy büntetőt. A vendégek irányítója nagyon pörgött, az ő középtávolija után már csak egy labda volt a különbség a két csapat között, de Taylor zsákolása a legjobbkor jött a Körmendnek. Harrison triplájára Ferencz válaszolt, maradt a négy közte. 90-85-tel fordultak rá a felek az utolsó két percre. Moody triplájával kettőre feljött a DEAC, de higgadt tudott maradni a Körmend, amely egy pontgazdag, élvezetes meccsen győzött - írta a BB1.hu.
 
Egis Körmend – DEAC 96-90 (30-35, 24-18, 27-16, 15-21)
 
Bajnokság, 11. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Győrffy P., Kulcsár T., Kovács N. (Forrai S.)
 
Körmend: Turner 17, Edwards 18/3, Ferencz 17/9, Varnado 17/3, Taylor 10. Csere: Durázi 6/3, Kastrati 11/3, Takács -.
 
DEAC: Moody 30/15, Manigat 6/6, Polyák 12/6, Borisov 8, Tóth Á. 13. Csere: Bognár 4, Harrison 16/12, Omenaka 1.

Vármegyei szövetségek