Kialakult a női Magyar Kupa mezőnye
19
Dec
2019
Kialakult a női Magyar Kupa mezőnye
2019. december 19.  |  11:30

Szerdán a VBW CEKK Cegléd – NKE-FCSM Csata mérkőzéssel lezárult a női A csoport 11. fordulója, féltávjához érkezett tehát az alapszakasz a hölgyeknél. Ezzel kialakult a 2020. március 6-8. között, Pécsett rendezendő Killik László Női K&H Magyar Kupa mezőnye is, nézzük a résztvevőket!

 

A címvédő Sopron Basket nem meglepő módon az első helyen kvalifikálta magát a megmérettetésre, 10-1-es mérleget tudhat magáénak Gáspár Dávid alakulata – mindössze a PEAC otthonában kaptak ki a soproni lányok. Második helyre meglepetésre a tavalyi évad újonca, az idén eddig kiválóan menetelő Csata futott be – Tursics Krisztián együttese 9-2-vel abszolválta a szezon első felét, mindössze a Soprontól és a DVTK-tól kaptak ki a fővárosiak. A harmadik és negyedik helyen azonos mérleggel, 8-3-mal áll a Szekszárd és a diósgyőri gárda, Cziczás László és Zseljko Djokics csapata is egyértelmű éremesélyesként futhat neki a kupának majd. Az 5-6-7. helyen is azonos mutatóval, 6-5-tel tanyázik három gárda, de míg a ZTE helyezése nagyjából papírformának mondható, az újonc TFSE-MTK-é a pozitív, a győri lányoké viszont inkább negatív meglepetés. A nyolcadik helyet a házigazda PEAC csípte meg, ebben óriási szerepe volt a Sopron elleni bravúrgyőzelemnek – felemás évadot produkálnak eddig a mecsekaljaiak.

A Cegléd, a Vasas, a BEAC és a PINKK nem váltotta meg „buszjegyét” Pécsre, hiszen sorrendben 4, 3, 1 illetve 0 győzelemmel állnak egyelőre a tabellán.

Vármegyei szövetségek