Wittmann Krisztián bravúrkosara győzelmet ért a KTE-nek
19
Dec
2019
Wittmann Krisztián bravúrkosara győzelmet ért a KTE-nek
2019. december 19.  |  10:30

KTE-Duna Aszfalt - Pécsi VSK-Veolia 96-94 (23-22, 25-29, 19-24, 29-19)

Bajnokság, 2. forduló
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Játékvezető: Földházi T., Fodor A., Major Á. (Farkas J.)


KTE-Duna Aszfalt: Wittmann 22/15, Thomas 10/6, Djeraszimovics 30/3, Djuraszovics 13/9, Karahodzsics 17. Cserék: Lewis -, Révész 4, Molnár -, Vukcevic -.

Pécsi VSK-Veolia: Ruják 13, Diggs 19/12, Smith 12/3, Budimir 6, Horti 12. Cserék: Bíró 2, Antoni 6, Sulovics 3, Csirics 21/15.

Ahogy az várható volt, nagy elánnal vetették bele magukat a küzdelembe a csapatok. Mindkét együttesnek égetően nagy szüksége volt a győzelemre, a második fordulóból elhalasztott mérkőzésen.

Az első félidőben teljesen kiegyenlített küzdelem folyt a pályán. Szinte minden mutatóban hasonlóan teljesítettek a csapatok, de természetesen akadtak extrák is mindkét együttesben. A hazaiaknál Djeraszimovics, míg a másik oldalon Diggs és Csirics volt az, aki a pontok döntő többségé termelte. A kecskeméti légiós konkrétan 18 pontot dobott, mindössze tizenkilenc pályán töltött perc alatt.

Az első negyedet még 23-22-re a hazaiak nyerték, de a nagyszünetre már pécsi vezetéssel mehettek a csapatok, köszönhetően annak, hogy Ruják András az első félidő hajrájában dobott egy triplát, 48-51.

A harmadik negyedben is a küzdés dominált. Felváltva vezettek a csapatok, hatalmas meccs volt, ahol mindkét edző taktikusan “forgatta” a csapatát. Két-három pontnál többel egyik fél sem tudott meglépni. A pécsiek léptek át végül az árnyékukon, hét ponttal is meglógtak, amire Thomas triplával válaszolt.

A találkozó természetesen még ekkor sem dőlt el. Három perccel a vége előtt – egy ponttal – már ismét a Kecskemét vezetett, de Csirics triplája után azonnal fordult a kocka.

A mérkőzést végül egyetlen kosárral a hazaiak nyerték, Wittmann értékesített egy nehéz triplát, miközben még szabálytalankodtak is vele szemben - ide kattintva tekinthető meg a nem mindennapi dobás. Fantasztikus meccs volt.

Vármegyei szövetségek