NKE-FCSM Csata: Már a nemzetközi szereplés is szóba került
18
Dec
2019
NKE-FCSM Csata: Már a nemzetközi szereplés is szóba került
2019. december 18.  |  11:00

Már az előző évadban, újoncként is ígéretesen indult az NKE-FCSM Csata együttese, amely végül a 7. helyre futott be a bajnokságban. Az idei szezonban eddig messze erőn felül teljesítve a második helyen áll Tursics Krisztián együttese - többek között a Szekszárdot és a Győrt is legyőzve. A meglepetéscsapat edzőjével beszélgettünk.

 

 

- Milyen céllal vágott neki a csapat a szezonnak?

- Az előző évad végén hetedikek lettünk, a célunk az előrelépés, azaz bekerülni a legjobb hat közé.

 

- Jól haladtok. Nem jött meg evés közben az étvágy, nem változott az elvárás?

- Nem változott, de természetesen nem bánjuk, hogy a második helyen állunk, örülnénk, ha sikerülne megtartani ezt a pozíciót.

 

- Az előző évadot is jól, ígéretesen kezdte a Csata. Mi a különbség a két szezonkezdet között?

- Nagyon sok! Az előző évadban a jó kezdésben nem egyszer a szerencsefaktor is közrejátszott. Most sokkal tudatosabban, szervezettebben, egységesebben játszunk, s arattunk több magabiztos, teljesen megérdemelt győzelmet.

 

- A légiósok kiválasztása nyilván kulcskérdés volt…

- Így van, és most mindhárom játékossal nagyon "beletaláltunk". Gustafsson elsőéves Európában, a szlovén Zala Friskovec a mi magyar játékosainkhoz hasonlón szintén fiatal, Cannon pedig tapasztaltabb. Játékosként, és ami legalább annyira fontos - sőt, lehet, még fontosabb -, emberként is kiválóak.

 

- Horváth Bernadett és Lelik Réka személyében a csapat két játékost is adott az Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatottnak. A klubedző szemével nézve mennyit jelentett, mit adott ez a fiatal kosarasoknak?

- Az, hogy két játékosunk is ott lehetett a magyar felnőtt válogatott tagjaként az Eb-n, nagyon nagy büszkeség a klubnak. Ami pedig a játékukat illeti, egyértelmű, hogy rengeteget fejlődtek. Akik figyelemmel kísérik csapatunk szereplését, azok számára egyértelmű: mindketten szintet léptek, s egyértelműen a csapat vezéregyéniségei. De a többi fiatal magyar játékos is folyamatosan fejlődik, Mányoky Réka például a Szekszárd elleni győzelem alkalmával tett sokat a csapat teljesítményéhez, Radócz Fanni belső pozícióban pedig a TF ellen alkotott nagyot.

 

- Hogy látod, az ellenfelek már másként néznek a Csatára, mint az előző évadban?

- Úgy érzem, igen, valahol kivívtuk a tiszteletet, s már a riválisok is a jó csapatok között tartanak számon minket.

 

- Hetek óta dobogós pozícióban állva, nemzetközi porondon szereplő csapatokat legyőzve a klub vezetésénél felmerült, hogy amennyiben tudják tartani ezt a szintet és az élmezőnyben maradnak, kilép-e a Csata a nemzetközi porondra?

- Magával a csapattal mindig csak a következő mérkőzésre, feladatra fókuszálunk, a vezetéssel azonban van, hogy előrébb nézünk. Igen, már szóba került egy esetleges nemzetközi szereplés is. Úgy vagyunk vele, hogy állunk elébe, s ha sikerül kivívni a nemzetközi szereplés jogát, belevágunk - egy újabb lehetőség, lépés lehet a továbbfejlődéshez.

 

Vármegyei szövetségek