Férfi NB I: Megszerezte első idei győzelmét a JKSE
09
Dec
2019
Férfi NB I: Megszerezte első idei győzelmét a JKSE
2019. december 9.  |  10:10
Kaposvári KK - Jászberényi KSE 68-69 (18-13, 17-19, 19-23, 14-14)
 
Bajnokság, 12. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Cziffra Cs., Ádám J., Hervay T. (Dernei G.)
 
Kaposvár: Davis 14/3, Norfleet 17/3, Ponjavics 3/3, Hendlein 12/6, Lalic 13. Csere: Krnjajski -, Baki -, Bogdán -, Dramicsanin 9/3.
 
JKSE: Nelson 9/6, Miller 14/6, Mészáros 12/6, Alekszandrov 13/6, Pantelics 16/3. Csere: Ruják, 2 Brbaklic 3, Buzás -, Peringer -.
 
Annak a reményében utazott Kaposvárra a Jászberény csapata, hogy sikerül először győznie a bajnokságban, de a somogyiak éppen az elmúlt időszakban lendültek egyre jobban formába, a Pécset idegenben, a Szegedet hazai pályán verték a legutóbbi két fordulóban.
 
Nem a legjobb dobóformájukban kezdték a felek a meccset, két percet kellett várni az első kosárra, Davis volt eredményes, amire Mészáros egyből válaszolt. Nelson szerezte meg első pontjait a Jászberény színeiben az idei szezont tekintve, majd Mészáros küldte helyére a találkozó első tripláját, de Lalic révén egyenlített a Kaposvár, Davis pedig visszavette a vezetést a hazaiaknak. Pontszegény negyedet láthatott a közönség, a különbséget lényegében Norfleet jelentette a két csapat között, aki egyébként nagy kedvvel játszott, 10 pontot szórt ebben a szakaszban. 18-13.
 
A második játékrész is úgy kezdődött, mint az első: sok hibával, végül Ruják törte meg a gólcsendet. Davis előbb egy tempót süllyesztett el, majd adott egy látványos gólpasszt Hendleinnek. Alacsony szerkezetre váltott a Jászberény, ami meg is zavarta átmenetileg a hazaiakat, de gyorsan túllendültek rajta. Norfleet továbbra is tarthatatlan volt, Lo Elhaji Malicknak időt kellett kérnie (17. perc: 28-21). Nelson vert be két hármast egymás után, majd Miller tört be agresszíven, egy pontra zárkózott a Jászberény. Alekszandrov büntetői után pedig a vezetést is átvette, végül Davis gyorsindítása és Miller büntetője után már csak 4 másodperc volt hátra, de Davisnek ez is elég volt egy hármasra. 35-32.
 
A fordulás után Dramicsanin tett vissza egy támadólepattanót, aztán Lalic volt hibátlan a büntetővonalról. Elhúzott nyolccal a Kaposvár, de Nelson vezérletével kettőre visszajött a JKSE. Lalic most csak egyet dobott be a kettőből, Mészáros pedig a sarokból egalizált, Pantelics hármasa után pedig időt kellett kérnie Fekete Ádámnak. Dramicsanin távolijával újra egyenlő volt. Hosszú percekig egyik együttes sem tudott ellépni érdemben, majd Pantelics és Alekszandrov 45-50-re módosította az állást, de Hendlein egyből visszahozta az övéit, ahonnan már hiába lépett el 7-tel a Jászberény, végül csak minimális előnnyel várhatta az utolsó negyedet. 54-55.
 
A záró etap egy Nelson duplával indult, amire Lalic szintén egy középtávolival válaszolt. Végig egál volt ebben az időszakban, ha az egyik csapat kosarat dobott, akkor a másik is, de ellépni egyik fél sem tudott. Nagyon sok hiba csúszott a gépezetbe mindkét oldalon, Dramicsanin hosszú percek után szerzett két pontot (36. perc: 62-60). Miller ütött oda Davisnek, de az irányító csak az egyik büntetőjét küldte a helyére. A másik oldalon Alekszandrov állhatott a vonal mögé és ő is csak egyet dobott be (63-61). Mészáros dobott egy gyorsindításos kosarat, amivel újra döntetlen volt, majd Lalic vétett egy sportszerűtlen hibát. Miller is kihagyta az egyiket, Fekete Ádám kért időt. Davis szerzett labdát, de üres ziccerben elhagyta a játékszert. Hendlein nem tette meg ugyanezt a szívességet a vendégeknek, 65-64 volt az állás 1:35-tel a vége előtt. Lalic mindkét büntetőjét kihagyta, de maradt a Kaposvárnál a labda. Davis egy szabad labdáért folytatott küzdelemben maradt a földön a térdét fájlalva és csak támogatással tudott lejönni a pályáról. A vezetésért támadhatott a JKSE, Alekszandrov pedig faulttal együtt küldte a gyűrűbe a labdát és a büntetőt is bedobta. 65-67 volt az eredményjelzőn, 36 másodperc volt vissza. Kaposvári időkérést követően Norfleet állt bele egy hármasba emberrel az arcában és be is dobta (68-67), ezúttal a Jászberény kért időt. Hosszan támadott a vendég gárda, aminek a végén Pantelics maradt teljesen üresen a festékben és onnan nem is hibázott (68-69), 8 másodperccel a vége előtt. Norfleet vállalta magára ezt a dobást is, de a betörése után nem talált be, végig kiélezett meccsen szerezte meg első győzelmét a Jászberény a bajnokságban.

Vármegyei szövetségek