BL: Nagyot hajrázott, de kikapott a Falco Brindisiben
21
Nov
2019
BL: Nagyot hajrázott, de kikapott a Falco Brindisiben
2019. november 21.  |  07:05
Happy Casa Brindisi - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 98-92 (28-23, 25-16, 26-26, 19-27)
 
Bajnokok Ligája, D-csoport, 6. forduló
Brindisi, Palazzetto dello Sport "Elio Pentassuglia"
 
Happy Casa Brindisi: Banks 9/6,Thompson 14/3, Martin 9/3 ,Brown 11,Stone 19/3. .Cserék: Campogrande 11/3, Radosavljevic 10/3, Zanelli 7/3, Gaspardo 8/6, Iannuzzi -.
 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Hooker 8,Curry 15/9, Benke 15/9, Filipovity 17/3,Reddic 22. Cserék: Washington 11/9, Lake 4, Krivacsevics -.
 
Bár Gasper Okorn a Jászberény elleni bajnoki után arra panaszkodott, hogy csapata ritmust vesztett, ebből a szerda esti Bajnokok Ligája mérkőzés első negyedében semmit nem lehetett látni. A Falco gyors kosárlabdát játszott. Energetikusnak, motiváltnak tűnt, igaz a rá jellemző feszes védekezés ezúttal elmaradt. Filipovty és Reddic jól játszott, a vasiak tartották a lépést olasz ellenfelükkel, akik a hat pontos különbséget az első tíz perc hajrájában tették közé. 28-23.
 
Katasztrofálisan kezdte a második negyedet a magyar bajnok. Rossz védekezés, eladott labda, támadóhiba… Tízzel lépett meg a Brindisi. A Falco teljesen összezavarodott, főleg támadásban döcögött a gépezet. Az olló csak nyílt, a szombathelyiek teljesen ritmustalanul kosaraztak, Gasper Okorn időkérése sem segített. A negyed derekán életjelet adott magáról a magyar csapat, Washington triplájával hétre is feljöttek a sárga-feketék, de az olaszok gyakorlatilag nem hibáztak dobást, így azonnal jött a válasz, és tizennyolccal is elmentek. A szünetig egy kicsit kozmetikázott a Falco. 53-39.
 
A második félidőre sem változott a játék képe, a hazaik élvezték a játékot, a Falco azonban “vratlanul” lőtávon belülre került. A 22. perc végén csak nyolc volt a hazaiak előnye. A vasiak azonban nem tudták kihasználni, hogy a Brindisi egy kicsit az öltözőben maradt. Több hiba is csúszott Hookerék játékába, így ismét tetemes volt a hátrány. 64-50 volt az eredményjelzőn, amikor Gasper Okorn ismét időt kért. A szombathelyiek össze is szedték magukat, de a Brindisi olyan jól dobott, hogy esélyük sem volt közelebb férkőzni. 79-65.
 
Az utolsó negyed már csak formalitás volt. A Falco negyed végén megpróbálta kihasználni a hazaiak könnyelműsködését, de ez csak az eredmény kozmetikázására volt elég.
 
A Falco ezen az estén nem tudott mit kezdeni a csoport egyik favoritjának szenzációs dobóformájával. A krónikához hozzátartozik az is, hogy Váradi és Perl sérülés miatt nem lépett pályára.
 
 
 
Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek