FIBA EC: Győzelmével továbbjutott a Körmend
21
Nov
2019
FIBA EC: Győzelmével továbbjutott a Körmend
2019. november 21.  |  07:00
Legia Warszawa - Egis Körmend 68-78 (18-24, 18-16, 10-21, 22-17)
 
FIBA Europe Cup, H-csoport, 5. forduló
Varsó
 
Varsó: Saczewski 5, Matczak 9/3, Michalak 7, Niziol 10/6, Milovanovics 2. Csere: Brandon 2, Finke 5, Linowski 4, Kuzkow 14/6, Nowerski 4, Sadowski 6/6.
 
Körmend: Turner 15/3, Oroszi -, Edwards 23/15, Varnado 11/3, Taylor 12. Csere: Kastrati 3/3, Ferencz 9/9, Durázi -, Németh 5/3, Kiss -.
 
A Körmend annak a tudatában lépett pályára Varsóban, hogy amennyiben nyer, akkor biztosan továbbjut a csoportból, az utolsó fordulótól függetlenül is.
 
Ennek megfelelően motiváltan futottak ki a pályára a piros-feketék és rögtön futottak egy 15-2-t a Varnado-Edwards-Turner hármas játékára építve, amiből ha nehezen, de felocsúdott a Varsó és volt, hogy három pontra is feljött, de Matthias Zollner tanítványai végül ha nem is nagy, de magabiztos előnnyel fordultak rá a második negyedre. 18-24.
 
Próbálkoztak felzárkózni a hazaiak a játékrész elején, de állandósult egy 4 pontos különbség a két csapat között, amiről egyik fél sem tudott érdemben ellépni, Zollner pedig időt is kért. A kis szünet után egyik gárda sem célzott túlságosan jól, majd Varnado törte meg a gólcsendet, aztán Turner is betalált, amivel megléptek a vendégek, de Finke 2+1-es akciójával visszajött a Varsó, sőt egy tripla után már csak 1 maradt a Körmend előnyéből. Edwards gyorsan lehűtötte a kedélyeket, 5 pontot szórt zsinórban, 32-38-nál kellett időt kérnie a lengyeleknek. Innen már csak egy kicsit tudtak faragni a hátrányból, 36-40-nel ment félidőre a két együttes.
 
A harmadik felvonást is jól kezdte a Körmend, csak itt az volt a különbség az elsőhöz képest, hogy egyből visszakapaszkodott a Varsó. Azt nem lehet mondani, hogy a szünetben belőtték volna a gyűrűt a játékosok, elég pontszegényre sikerült az első öt perc. Ez természetesen a vasiaknak kedvezett, akik szépen lassan növelték a távolságot, ami már kétszámjegyűre nőtt. Remekül védekeztek ebben a szakaszban a vendégek, és a későbbiekben már be is találtak, így 46-59-ről várhatták az utolsó negyedet.
 
A záró etap elején újfent robbantott és már több, mint hússzal is ellépett az Egis Körmend, így a győzelme már nem forgott veszélyben és a csoportból való továbbjutást is bebiztosították a vasiak.
 
 
 
Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek