Villámcsapás után, Eb-meccs előtt
13
Nov
2019
Villámcsapás után, Eb-meccs előtt
2019. november 13.  |  19:41
Kis kaland is jutott a magyar női kosárlabda válogatottnak a repülőútra, az Amszerdamhoz érve leszálláshoz készülődő repülőbe ugyanis belecsapott a villám. Na nem nagyon, meg bajt sem okozott, de kisebb riadalmat azért keltett. De legalább a repülés biztonságáért aggódók is tudhatják: ez meg sem kottyan egy modern gépnek.
 
A reptérhez közeli szállodában nagyszerű körülmények várták a magyar csapatot, a fejedelmi választékú ebéd, majd a pihenő után jöhetett az edzés a meccs helyszínén. A négytermes sportkomplexum egyik kisebb csarnokában lesz az Eb-selejtező, a szervezők szerint nagyjából ezren férnek be ide. Bár mi inkább hatszáz körül saccoltunk, de ezen tényleg ne múljon a magyar csapat sikere.
 
Székely Norbert és stábja pörgős edzést vezényelt, amire már csak azért is szükség volt, mivel elég hűvös volt a csarnokban. Állítólag a meccsre már a hőmérséklettel sem lesz gond.
 
A szövetségi kapitány korábban már elmondta, hogy a magyar válogatottnak meg kell tudnia birkóznia az esélyesség terhével is, merthogy Hollandia ellen a papírforma a mieink mellett szól.
 
- Mindezek ellenére nagyon kemény csapat a holland, s bár nincs számottevő erősségű bajnokságuk, a legjobbjaik a svéd és az angol válogatottakhoz hasonlóan külföldi bajnokságokban játszanak - mondta a kapitány.
 
Az Európa-bajnokság utáni első tétmeccs persze nagyon fontos, de továbbra sem állt meg a magyar nemzeti csapatnál a fiatalítás.
 
- Ez egy még fiatalabb csapat, mint amelyikkel az Európa-bajnokságon voltunk, s látva az utánpótlásunkat, ez jellemző is lesz a magyar válogatottra. Annak pedig különösen örülök, hogy remek a munkamorál, kiválóan dolgoztak a lányok az elmúlt napokban - tette hozzá Székely Norbert.

Vármegyei szövetségek