BL: Közel volt a hatalmas bravúrhoz a Falco
30
Oct
2019
BL: Közel volt a hatalmas bravúrhoz a Falco
2019. október 30.  |  22:50
Első hazai mérkőzését játszotta a Bajnokok Ligájában a Zaragoza, a másik hat spanyol csapat egyaránt győzelemmel debütált a sorozatban. Magyar csapat viszont eddig még soha nem nyert idegenben a BL-ben (a Szolnok hétszer, a Falco egyszer maradt alul).
 
Az erőviszonyokról annyit, hogy a hazaiak a hétvégén legyőzték Hanga Ádám csapatát, a Barcelonát, így megőrizték második helyüket – a Real Madrid mögött – az ACB Ligában.
 
Ennek ellenére nem ijedt meg, sőt elég bátran kezdett a Falco. Két perc után 2-6 állt az eredményjelzőn, majd nem sokkal később már 4-12. Az első negyed derekán beállt a régi-új igazolás, Ronald Curry, miközben egy 8-2-es rohammal feljött kettőre a hazai gárda. Tíz perc után 14-16 volt az állás, nem kis meglepetésre.
 
Hlinason egy 2+1-es akcióval fordított, de Hooker egy távoli hármassal azonnal válaszolt. Továbbra is jól tartotta magát a Falco, egészen a tizenhetedik percig, amikor már kezdtek éledezni, és meglépni a spanyolok, akik egyértelműen domináltak a palánkok alatt. 29-23-nál időt kért Okorn. 33-28-as állással fordultak a csapatok.
 
Az izlandi center, Hlinason tovább növelte a különbséget, de aztán Hooker is gyorsan betalált. A szombathelyiek irányítója nagyot játszott, ha kellett pontot dobott, lepattanót vagy labdát szerzett, gólpasszt adott, esetleg faultolt. Kiválóan védekezett a Falco, és többször is fontos támadó lepattanót szerzett. A huszonhetedik percben 43-42-re fel is jött a Szombathely, a harmadik etapot Washington egy büntetője zárta (53-48). Semmi sem dőlt el.
 
Lake faulttal együtt szerzett kosarat, majd Benke három büntetőjével fordított a Falco. Váraditól érkezett egy tripla, 0-9-es szériánál tartott a magyar együttes, amikor 53-57-nél időt kért a Zaragoza. Másodpercek alatt kiegyenlítettek a hazaiak. Két perccel a vége előtt még néggyel vezetett a Falco, 1:12 volt vissza, amikor 66-65-nél, Okorn időt kért. Perl extra kosara elcsendesítette a hazai közönséget, 50 másodperc maradt hátra. Radovic könnyedén talált be a palánk alatt, 39 másodperccel a vége előtt (68-67). Perl bolondot csinált mindenkiből, újabb elképesztő kosarat szerzett (68-69) 23 másodperce volt a Zaragozának, amit akár végig is támadhatott egy hazai timeoutot követően. Alocen próbálta megoldani egyedül, de nem ment neki, Radovic viszont visszatette a kimaradt dobását (70-69). Négy másodperc alatt „szétfaultolták” a spanyolok a Falco akcióit, nem maradt már elég idő a csodához, de így is le a kalappal a magyar bajnok előtt - írta a BB1.hu.
 
Casademont Zaragoza - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 70-69 (14-16, 19-12, 20-20, 17-21)
 
Bajnokok Ligája, D-csoport, 3. forduló
Zaragoza, Pabellon Principe Felipe
V.: Aunkrogers (lett), Yalman (török), Maciulis (litván)
 
Zaragoza: D. J. Seeley 6, Alocen 9, Brussino 2, Justiz 8, Radovic 14. Csere: Hlinason 12, Garcia 2, Etxeguren Gonzalez 3/3, Krejci -.
 
Falco: Váradi 5/3, Perl 15, Benke 11/6, Filipovity 7/3, Reddic 12. Csere: Hooker 7/3, Lake 3, Washington 3, Curry 6, Bíró -.
 
 
Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek