Férfi NB I: Továbbra is veretlen a Körmend
18
Oct
2019
Férfi NB I: Továbbra is veretlen a Körmend
2019. október 18.  |  20:45

A szünet után minden kérdést eloszlatott az Alba

Molnár Molnár alig kilenc másodperc után megszerezte a vezetést az Albának, mehetett volna még ennél is gyorsabban, de az első próbálkozása kimaradt. Asbury egyenlített, ám másfél perc után már 8-2 volt az állás. Aztán pillanatok alatt visszajöttek egyre a vendégek. Jött az újabb fordulat: az elején Molnár volt tarthatatlan, aztán elkezdtek beesni a távoli dobások is, így a hatodik percben, 21-12-nél Mandics időt kért. Hiába, az olló tovább nyílt. Tíz perc után 32-22 állt a táblán.

A folytatásban Csorvási is feliratkozott a pontszerzők közé. A negyed derekára visszajött négyre a légiósai által vezérelt Szeged (36-32). Nagyot küzdöttek a vendégek, fordítaniuk ugyan nem volt esélyük, de folyamatosan tapadtak, és az első húsz percben végig meccsben is maradtak. Kerpel-Fronius Gáspár egészpályás triplájával alakult ki a félidei, 46-43-as állás.

A második játékrész is gyors Molnár-kosárral indult, amire ezúttal is Asbury válaszolt. Azonban most egymás után kétszer eredményes volt az amerikai légiós, így már csak eggyel vezettek a hazaiak. Megrázta magát az Alba, a huszonnegyedik percre újra meglépett. Mielőtt még visszaállt volna a tízpontos differencia, 56-47-nél időt kért a Szedeák. Két gyors újabb fehérvári kosárral aztán ez is bekövetkezett, alig néhány másodperc után újra felmutatta a T-betűt Mandics. Innen már nem volt visszaút, Guytonék leszakadtak, három negyed után 72-57-re vezettek.

Hiába próbált meg mindent, tíznél közelebb nem jutott a Szedeák. Időnként már-már gálajelleget öltött a hajrá, az Alba a papírformának megfelelően második hazai meccsét is megnyerte, Wirth Ádámék pedig a negyedik forduló után is nyeretlenek. Sovány vigasz a vendégeknek, de ma az egész este folyamán megmaradt a tartásuk - írta a BB1.hu.

Alba Fehérvár - Naturtex-SZTE-Szedeák 95-83 (32-22, 14-21, 26-14, 23-26)

Bajnokság, 4. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
V.: Benczur T., Boros T., Kulcsár T. (Bognár T.)

Alba: Ljubicsics 12/9, Markovics 10, Guyton 28/18, Csupkovics 6/6, Molnár 13. Csere: McDuffie 15, Csorvási 4, Govens -, Keller -, Takács 3/3, Lukács 4, Seyi -.

Szeged: Miliszavljevics 16/12, Wirth 2, Balmazovics 7/3, Krapic 19/6, Asbury 15. Csere: Kerpel-Fronius B. 9/6, Kerpel-Fronius G. 10/6, Olasz 5.



Pakson is veretlen maradt a Körmend

A Paks kezdte jobban a találkozót, de ez csak 2-3 pontos előnyt jelentett az első percekben, majd visszajött a Körmend, sőt, már 10-zel is vezetett ebben a negyedben, de végül visszajött látóhatáron belülre a hazai csapat (18-22).

A második játékrészt a vendégek kezdték jobban, ami nem is csoda, ha azt nézzük, hogy az első 20 perc alatt a Paks 1/16-os mutatót hozott össze a triplavonalon túlról. A Körmend sem dobott jól, de egy kicsit pontosabban célzott, az ASE pedig Lóránt és Jackson jó játékával tartotta magát hét ponton.

A fordulás után két és fél percet kellett várni az első kosárra, ekkor Ferencz talált be kintről, Braniszlav Dzunics pedig időt is kért. Több hiba is csúszott mindkét csapat játékába ebben az időszakban, majd Faust zsákolása után bejött 10 alá az ASE. Jackson volt agresszív egy támadólepattanó után, amire Kastrati válaszolt. Egy 7 pontos állandó különbség látszott kialakulni, amikor Ferencz kintről, Turner pedig a palánk alól szerzett pontokat (27. perc: 41-55). Ez a különbség megmaradt a végére is, magabiztos előnnyel fordultak rá az utolsó negyedre a csapatok.

A záró felvonás Faust kosarával indult, amire Taylor válaszolt egy büntetővel. Keller kosara után tovább nyílt az olló, Braniszlav Dzunics 16 pontos hátrányban kért időt. Faust a nyolcadik hármaskísérletéből talált be először, ami a hazaiak második hármasát jelentette, így már 11-re is feljött a Paks. A negyed derekán, 35 perc játék után bejöhetett volna tíz alá a Paks, de Faust eladta a labdát, így kilenc helyett tizenhárom lett közte. Bármennyire is próbálkozott az ASE, egyszerűen semmi nem jött ma össze, a túloldalon pedig éppen annyi esett be a vendégeknek, amennyi kellett. Küzdeni tudásból mindkét csapat jelesre vizsgázott, de a jobb lepattanózásának és szerzett labdáinak köszönhetően megérdemelten nyert a Körmend - írta a BB1.hu.

Atomerőmű SE - Egis Körmend 63-80 (18-22, 15-18, 12-19, 18-21)

Bajnokság, 4. forduló
ASE Sportcsarnok
V.: Földházi T., dr. Mészáros B., Lengyel Á. (Bodrogváry I.)

Paks: Evans 15, Harris 5/3, Faust 15/3, Jackson 17, Lóránt 9. Csere: Kis -, Valerio-Bodon -, Szalai 2.

Körmend: Turner 14, Oroszi -, Edwards 11/3, Varnado 7, Keller 13/3. Csere: Taylor 16, Kastrati 3, Durázi 3/3, Ferencz 9/9, Németh 4.



Az Olajbányász állította meg a DEAC-ot

Az első percek azonnal nyilvánvalóvá tették, hogy két remek csapat nagy csatájára lehet számítani ezen a péntek estén. Olajbányász-kosárral kezdődött a mérkőzést, aztán gyors pontváltás következett. Mindkét csapat a gyors játékot erőltette. A nagy rohanás azonban rengeteg hibát hozott, de ezt egyik csapat sem tudta kihasználni. Négy perc játék után 5-5 volt az eredményjelzőn. Manigat ekkor egy triplával növelte a vendégek előnyét, míg a szolnokiaknál már az ötödik távoli kísérlet maradt ki, Krisztics kettőt is rontott öt másodpercen belül. Dragan Alekszicsnek nem is tetszett a “dobigálás”, időt kért. Borisov duplájával és Trucker triplájával folytatódott a mérkőzés.

A debreceniek sokáig őrizgették öt pontos előnyüket, de a negyed hajráját megnyomta az Olajbányász, Tucker és Morant kosaraival a vezetést is átvették. Egy perc volt hátra ekkor a játékrészből. A DEAC végül Manigat utolsó másodperces kosarával megnyerte az első tíz percet. 19-20.

Jones pillanataival folytatódott a második negyed. Előbb egy triplát hintett, majd duplával növelte az Olajbányász előnyét. Birkóztak rendesen a csapatok. A játék minden eleméből kaphattunk ízelítőt, volt támadó fault, kihagyott tripla, eladott labda, mérges hazai közönség, csak a kosarak nem potyogtak. 14. percben 26-25 volt az eredményjelzőn. A játékrész második felében sem változott a játék képe. Mindkét csapat igyekezett gyors kosárlabdát játszani, ami sok hibát hordozott magában. A félidő végére ismét a hazaiak kapták el jobban a fonalat. 43-34.

A harmadik negyedben a Szolnoki Olajbányász jól gazdálkodott a megszerzett előnnyel. Jones remekül, és főleg ponterősen kosarazott, míg a DEAC teljesen elvesztette a ritmust. 62-50-el fordultak az utolsó negyedre a csapatok.

Az utolsó tíz perc első két percében egyáltalán nem esett kosár, a következő kettőben pedig mindössze egy DEAC-büntetőt és egy Olajbányász-duplát láthatott a közönség. A hazaiak a folytatásban is őrizgették 10 pont feletti előnyüket, sőt a negyed közepén még egy lapáttal rátettek, és gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzést - írta a BB1.hu.

Szolnoki Olajbányász - DEAC 80-62 (19-20, 24-14, 19-16, 18-12 )

Bajnokság, 4. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok
Győrffy Pál Attila, Török Róbert, Nyilas István (Farkas Zoltán)

Szolnoki Olajbányász: Smith 7/3, Tucker 13/9, Rudner 8/6, Krisztics 11/3, Morant 6. Cserék: Jones 28/15, Tóth N. 5, Kovács 2.

DEAC: Manigat 11/6, Harrison 10/3, Borisov 13/9, Armwood 8, Tóth Á. 14/6. Cserék: Polyák -, Somogyi -, Costa -, Bognár 5.

Vármegyei szövetségek