Az újoncbravúr nyomában - interjú Magyar Biankával
08
Oct
2019
Az újoncbravúr nyomában - interjú Magyar Biankával
2019. október 8.  |  10:30
Már a második fordulóban született egy óriási meglepetés a női NB I-ben: az újonc TFSE-MTK Pécsett, a PEAC-Pécs otthonában tudott nyerni. A feljutó fővárosi együttes bravúrjának értékét növeli, hogy a három Kínában, az U23-as 3x3-as vb-n tartózkodó játékosa nélkül diadalmaskodott. A TFSE-MTK fiatal szakvezetőjével, Magyar Biankával beszélgettünk a bravúr hátteréről.
 
- Tartalékosan, három játékosuk nélkül milyen céllal utaztak el Pécsre?
 
- Természetesen nem mi számítottunk esélyeseknek Pécsett. Tudtuk, kik állnak rendelkezésünkre, velük készültünk úgy, hogy játszunk egy jó meccset, és megpróbáljuk meglepni a PEAC-ot.
 
- Ez remekül sikerült, szinte végig kézben tartva a mérkőzést...
 
- A pécsiek kezdtek jobban, tizenegy-négyre elléptek. Utána azonban sikerült rendezni a sorokat, már az első negyedben sikerült átvenni a vezetést. Bár védekezésben sokat hibáztunk, nagyon tudatosan, csapatként támadva sikerült nyernünk ennek a nagyon erős PEAC-nak az otthonában.
 
- Ami magyar szempontból nagyon fontos: nemcsak a légiósok, két fiatal magyar játékos is jelentős szerepet játszott a sikerben. Mondhatjuk, hogy életük meccsét játszották?
 
- Fiatalunkról, a mérkőzést végigjátszó Bernáth Rékáról, valamint a csereként nagyon hasznosan, jól játszó Kovács Vanesszáról van szó. Réka végigjátszva a mérkőzést öt bedobott triplával szerzett húsz pontja önmagáért beszél, Vanessza pedig a padról beszállva többnyire kritikus pillanatban szerzett fontos kosarakkal vette ki részét a sikerből. Hogy életük meccse volt-e? NB I-es szinten talán igen. Bízom bennük, és abban is, hogy tartani tudják jó formájukat.
 
- Szerdán a pécsinél is jóval nagyobb kihívás vár a csapatra, a címvédő Sopront, Európa egyik legjobb együttesét fogadják. Azon a mérkőzésen mi lesz a cél?
 
- Nagyon tiszteljük a Sopront. Játékunk még messze nincs kész, Pécsett például sokat hibáztunk védekezésben. Önbizalmunknak nyilván jót tett a pécsi győzelem, a Sopronnal is szeretnénk egy jó meccset játszani és javítani azokon a hibákon, amelyeket Pécsett elkövettünk. Aztán hogy ez mire lesz elég, az majd kiderül...
 
 
Fotó - TFSE

Vármegyei szövetségek