Drámai mérkőzésen maradt le az Euroligáról a DVTK
02
Oct
2019
Drámai mérkőzésen maradt le az Euroligáról a DVTK
2019. október 2.  |  21:45

Női Euroliga, Selejtező, 2. mérkőzés
Reyer Venezia (olasz) - Aluinvent DVTK 81-68 h.u. (24-13, 16-20, 19-14, 12-14, 10-7)

Továbbjutott: Reyer Venezia 156-153-as összesítéssel.

Aluinvent DVTK: Medgyessy 7, Pusztai 8/3, Skoric 9/3, Goree 23, Morrison 15. Csere: Kiss -, Szücs -, Zele 11/3.

A Reyer Venezia legjobb dobói: Steinberga 16, Bestagno 14/3, Macchi 11.

A meccs teljes statisztikája ezen a linken elérhető!

Tíz ponttal, 85-75-re győzte le olasz ellenfelét az Aluinvent DVTK csapata a női Euroliga selejtezőjének odavágóján, de nem lehetett felhőtlen az öröm Cziczás László együttesénél, hiszen 19 ponttal is vezetett már a mérkőzésen a diósgyőri alakulat. A velencei együttes igyekezett hamar ledolgozni hátrányát, és meg is tudta lepni a magyar csapatot egygyors kezdéssel - 17-6-nál máris a hazaiak álltak továbbjutásra. Az első játékrészben nem sok eredményes támadást láthattunk a miskolciaktól, de Morrison ziccerével sikerült legalább tartani a különbséget a lélektani 10 pont környékén (24-13). 

A folytatásban Ciabattoni triplájval már 15-tel is mentek a házigazdák, de szerecsére sikerült rendezni a sorokat Cziczás mesternek, egy 9-0-s etappal zárkóztak a piros-fehérek. Öt pontra is sikerült megközelíteni az olaszokat, a félidő végül 40-33-mal zárult. 

A harmadik negyedben újfent inkább a Venezia akarata érvényesült, állandósulni látszott a 10-12 pont körüli differencia. Az első mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is a Morrison - Goree páros húzta a diósgyőriek szekerét, Medgyessy Dóra remekül szolgálta ki a két magasembert. 59-47-tel fordultak a felek a záró felvonásra, nem dőlt el tehát semmi. A záró tíz percben nem esett sok kosár, de azokon megosztoztak a csapatok. Az utolsó kettő percre 67-57-tel érkeztünk, Goree dobott nehéz kosarat, amellyel újfent egál volt összesítésben. Büntetőpárbaj vette kezdetét, Goree és Skoric sem hibázott, 71-61-et mutatott az eredményjelző 40 másodperccel a rendes játékidő vége előtt. Hibáztak az olaszok, de nem tudtuk kihasználni, Medgyessy, Skoric és Goree is rontott. 7 szekundum maradt, de nem született már kosár, a Falco - Nagyvárad BL-selejtezőhöz hasonlóan itt is következhetett a hosszabbítás.

Morrison büntetőivel, majd Pusztai találatával a mieink kezdték jobban a ráadást. Az olaszok képtelenek voltak a gyűrűbe találni, Goree pedig egy 2+1-es akcióval csökkentette a hátrányt, illetve növelte az összesített előnyt (71-68). Nem volt azonban vége az izgalmaknak, a következő négy pontot a velenceiek szerezték, újra egy triplányi volt csak a diósgyőriek fórja. Második esélyből szerzett ziccert az ellenfél, majd Medgyessy adott el egy labdát, és fújtak rá faultot - Goree mellett ő is kipontozódott ezzel. Macchi jutott szabaddobásokhoz, nem is hibázott, úgy tűnt, kicsúszik a továbbjutás a miskolciak kezéből. Az addig a pontig mezőnyből 0/10-zel álló Skoric előtt adódott még egy lehetőség, hogy kiharcolja a második hosszabbítást - trojkája azonban hosszú lett, így 81-68-ra győztek az olaszok, és ők jutottak az Euroliga főtáblájára, vesztes helyzetből fordítva meg a derbit. 

 

Forrás: Kezdő5.hu

Vármegyei szövetségek