Indul a nagyüzem a második vonalban
26
Sep
2019
Indul a nagyüzem a második vonalban
2019. szeptember 26.  |  12:20
Amellett, hogy a héten az élvonalban is elkezdődnek a küzdelmek, a második vonalban is "beindul a nagyüzem", többek között a Női Amatőr Nemzeti Bajnokság nyitó fordulójával.
 
A férfi NB I B-ben az előző két hétvégén már lejátszottak néhány mérkőzést, pénteken azonban igazi csúcsrangadóra kerül sor. Mint ismeretes, az előző évadban a feljutó Oroszlány mögött a Veszprém lett az ezüst-, a MAFC pedig a bronzérmes. A sorsolásnak köszönhetően a két dobogós pénteken Veszprémben egymásnak feszül, egymás ellen debütál. Hazai pályán mutatkozik be a két újonc, a két zöld a csoportból feljutó alakulat: a Baja a Nyíregyházát, a Salgótarján pedig a Vasast fogadja.
 
A Női Amatőr Nemzeti Bajnokság piros csoportjában is saját pályáján debütál a két újonc: a Győr a Csata DSE-t, a Sportdarázs, azaz a soproni együttes pedig a Tatabányát látja vendégül. A női második vonal zöld csoportja elég jelentősen átalakult. A Törekvés-Diósgyőr U23 összecsapáson például két ligaújonc csap össze - a miskolciak az előző szezonban még a piros csoportban szerepeltek, Wentzel Nóra nevelőegyesülete pedig felnőtt szinten most debütál a Női Amatőr Nemzeti Bajnokságban. De új "ligatag" a TF második csapata, valamint a Pilis és a Szekszárd II is.
 
Kíváncsian várjuk, mire mennek egymással a csapatok, s természetesen ebben az évadban is figyelemmel kísérjük a második vonal küzdelmeit mind a hölgyeknél, mind pedig a férfiaknál.

Vármegyei szövetségek