Új szakmai stábok a fiú utánpótlásban
24
Sep
2019
Új szakmai stábok a fiú utánpótlásban
2019. szeptember 24.  |  21:08

Kinevezték az új szakmai stábokat

Az utánpótlás válogatottak Európa-bajnoki szereplése volt az egyik fő témája a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének keddi elnökségi ülésén. Mind a női, mind a férfi szakág szerepléséből komoly következtetéseket lehet levonni – hangzott el a szakmai beszámolók tárgyalásakor.

Idén nyáron is a lányok szerepeltek eredményesebben, különösen az U18-as válogatott Európa-bajnoki ezüstérme emelkedik ki a sikerek sorából. Völgyi Péter együttese szakmailag, emberileg is példát állított mások elé, s örömteli, hogy több olyan játékos is akad a gárdában, aki felnőtt szinten is szép pályafutás elé nézhet.

Ugyanakkor abban valamennyi szövetségi edző egyetértett, hogy a fizikai képzésnek az eddigieknél nagyobb hangsúlyt kell kapnia a klubokban végzett munka során.

A férfi szakágban több szó esett arról, hogy miként lehet nemzetközi szinten is eredményesebbé, ütőképesebbé tenni a korosztályos válogatottakat. A feladat egyik kulcsa a klubokban rejlik, hiszen a válogatottban számításba vett játékosok a szezon jelentős részét ott töltik. Az ellenőrzés és számonkérés fontosságát is kiemelte az elnökség, a feladat a szakmai bizottságé lesz. A szakmai beszámolókat követően döntött az elnökség a szakmai stábok összetételéről. Nagyobb változás a fiúknál lesz.
 

Valamennyi mérkőzés élőben

A tavalyi bajnoki évadban indult el a szövetség és az Antenna Hungária együttműködésével az elsőosztályú bajnoki mérkőzések internetes közvetítése. A tanulóévet követően a csarnokok az interneteléréseik sávszélességét megfelelő mértékben növelték, így vélhetően minden akadály elhárult az elől, hogy elinduljon a magyar sportban egyedülálló közvetítési rendszer. Az első fordulók tesztüzeme után a tervek szerint november 1-től immár fizetőssé válik a MindiGo Sport néven ismert szolgáltatás kosárlabdás része, a részletekről hamarosan tájékoztatják a szurkolókat.
 

Utánpótlás válogatottak szakmai stábjai

NŐI SZAKÁG 

U16 

vezetőedző: Mészárosné Kovács Andrea 

edző: Meszler Balázs  

U18 

vezetőedző: Völgyi Péter 

edző: Iványi Dalma 

edző: Tullner Krisztián 

U20 

vezetőedző: Gáspár Dávid 

edző: Ábrahám Márta 

edző: Vajda Anna 

 

FÉRFI SZAKÁG

U16 

vezetőedző: Berényi Sándor 

edző: Horváth Imre 

edző: Bosnyák Jácint

U18 

vezetőedző: Pethő Ákos 

edző: Góbi Henrik 

edző: Losonczy Dániel 

U20 

vezetőedző: Ivkovic Stojan 

edző: Váradi Kornél 

edző: Szőke Balázs

Vármegyei szövetségek