BL: Elképesztő meccsen jutott tovább a Falco
21
Sep
2019
BL: Elképesztő meccsen jutott tovább a Falco
2019. szeptember 21.  |  08:53
Talán némi meglepetésre Krivacsevics kezdett a visszavágón a Falcóban. Zsekovics kosarával indult a meccs, Hooker egyenlített, majd fej-fej mellett haladtak a csapatok, eleinte a hazaiak vezettek. Megint sok fejtörést okoztak a centerek, Zsekovics és Valeika. Öt perc alatt 14-6 volt az állás, már csak egy pont volt a magyar bajnok előnye, időt is kért Okorn. Barnette büntetőivel pedig már a Nagyvárad állt továbbjutásra. Reddic rákapcsolt, és vállára vette csapatát. Az első negyed után 20-17 állt az eredményjelzőn.
 
Broussard triplájával folytatódott a meccs, majd Nicolescu ziccerezett. Broussard értékesített két büntetőt, 7-0-val nyitottak a keleti „szomszédok”, megint a hazaiak álltak közelebb a második körhöz. Washington is megszerezte első pontjait a párharcban, távolról volt eredményes. A nézők csak kapkodták a fejüket, potyogtak a kosarak rendesen. Ebben a periódusban Hooker volt a szombathelyiek vezére. Továbbra is a piros-kékek vezettek, de ott maradt a nyakukon a Falco. Egészen a félidő hajrájáig, a tizenhetedik percben, 42-28-nál ismét időt kellett kérnie Okornnak. Megint megrázták magukat a vasiak, fél perccel a vége előtt, 44-36-nál hazai időkérés következett. Richard ziccere még belefért, így a szünetben tíz volt közte (46-36), eggyel állt továbbjutásra a romániai együttes. Az első meccsen sziporkázó Benkének kilenc perc alatt összegyűlt három faultja.
 
Alig kezdődött el a második játékrész, Filipovity máris bevágott egy hármast. Rengeteg labdát elszórt a Falco (2-12 volt az arány a harmadik negyed elején), folyamatosan a határon mozgott a különbség, a huszonharmadik percben, 50-39-nél magához hívta övéit Okorn. Hiába, 56-41-nél már tizenöttel ment az ellenfél, összesítésben pedig hattal. Nem sokkal később Washington sportszerűtlenül faultolta Richardot, aki értékesítette mindkét büntetőjét, majd Barnette tett rá a különbségre egy 2+1-et, ugyanis Washington újra szabálytalan volt (63-43). Perl próbált életet lehelni csapatába, pillanatok alatt vissza is jött a Falco (65-55). Washington hármasával a harmadik negyed végén 67-58 volt az állás. Abszolút egál.
 
Váradi ziccerével, 72-65-nél hosszú idő után újra a Falco állt továbbjutásra, időt is kért az Oradea. Washington a harmincötödik percben kipontozódott. Pengeélen táncolt mindkét együttes, izgalmas hajrá elé néztünk. Kevesebb, mint két perc volt hátra, amikor 82-70-nél időt kért Okorn. Egy perccel a vége előtt, 83-72-nél Hooker büntetőzhetett. Mindkettőt bedobta, majd Perl labdát szerzett, és Hooker ziccerezett. 83-76-nál, 48 másodperccel a vége előtt időt is kértek a hazaiak. Hihetetlen végjáték következett: Zsekovics előbb hármast dobott, majd Reddic eladta a labdát, aztán Barnette sportszerűtlenül faultolta Filipovityot. Az első kimaradt, a második bement, 16 másodperc volt hátra, amikor 86-77-nél időt kért Okorn. Perl dobása lejött, így éppen annyival nyert a Nagyvárad, mint amennyivel kedden a Szombathely. Jöhetett a hosszabbítás.
 
Továbbra sem változott a játék képe, továbbra is ment az adok-kapok. 96-86-nál időt kért Okorn. Váradi is többször betalált a végjátékban, hiába pontozódott ki Reddic, Perl nem tudott hibázni. Bár hattal a románok nyertek, a Falco jutott tovább, a következő körben következik a lett Ventspils - írta a BB1.hu.
 
 
CSM CSU Oradea – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 96–90, h.u. (20–17, 26–19, 21–22, 19–19, 10–13)
 
Bajnokok Ligája-selejtező, 2. mérkőzés
Nagyvárad, Antonio Alexe Aréna
V.: Zurapovic (bosnyák), Maestre (francia), Velikov (bolgár)
 
Nagyvárad: Watson 9/3, Barnette 12, Richard 24/3, Valeika 13, Zsekovics 19/3. Csere: Broussard 10/3, Baciu 2, Markovics 5/3, Nicolescu 2.
 
Falco: Hooker 11/3, Perl 17, Benke 5/3, Krivacsevics 2, Reddic 21. Csere: Filipovity 14/6, Váradi 11/3, Washington 7/6, Lake 2, Bíró –.
 
 
Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek