Szombaton jön a Magyar Kosárlabdázás Napja
11
Sep
2019
Szombaton jön a Magyar Kosárlabdázás Napja
2019. szeptember 11.  |  13:35
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által 2012-ben elindított Kosárlabdázás Napja program idén is folytatódik.
 
A program a nagyszínpadi ünnepélyes megnyitóval indul szeptember 14-én reggel 9:00 órakor a Hősök Terén.
 
A 27. Streetball Challenge sorozat hagyományosan a Hősök terén megrendezendő záró eseménye az NKM Streetball Open, melyen az eddigi állomások győzteseihez csatlakozhatnak a Budapesti 17 kategória győztesei. Több mint 750 csapat (3000 fő), közel 5000 résztvevő a dobóversenyeken és további 30000 látogató jellemezte a 2019. évi szezont. Ezek a számok a fináléval még növekedni fognak.
 
A Budapest 3x3 kupában a budapesti utánpótlás egyesületek csapatai mérhetik össze tudásukat.
 
A BKSZ támogatásával a hagyományok őrzésére is gondolva, egy Szenior torna is kiírásra kerül, ezzel is emlékezve a szebb időket látott élvonalbeli budapesti kosárlabdázásra. Ennek ékes bizonyítékaként köszöntjük az idén 70 éves Budapesti Honvéd Kosárlabda Szakosztályának tagjait, akik mindösszesen 33 felnőtt férfi bajnoki címet szereztek.
 
A nap folyamán kerül megrendezésre az NKM támogatásával az NKM Kerekesszékes kosárlabda torna idén már hat csapat részvételével.
 
A mérkőzések 9 órakor kezdődnek, és több mint 20 pályán zajlanak.
 
12 órától kezdődik a BuDUNKpest, a 3. Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda Kupa. Itt a világ legjobb akrobatikus kosárlabdázói mérik össze tudásukat - kosárlabda parádé várható két kategóriában, szlovén, amerikai és magyar csapatok részvételével.
 
11:00 órától a két éve elindított NBA Junior program 2018/19-es bajnokságának bronzmérkőzése és döntője kerül megrendezésre. 
 
A szeptember 14-i program részletesen megtalálható a www.streetballnet.hu oldalon.
 
 
A kezdetektől fogva kiemelten kezeljük a hátrányos és sérült fiatalok integrációját. Az integráció és a tolerancia jegyében a rendezvényeken évek óta jelen vannak a speciális olimpia sportolói és a kerekesszékesek is, akik „ép”, egészséges társaikkal is sportolnak. Mindkét csoport külön pályán kap versenyzési lehetőséget. 2015 után már második alkalommal játszanak a kerekesszékesek egy 6 csapatos streetball bajnokságot a már hagyománynak mondható bemutató és VIP mérkőzéseken túl.
 
Az esemény idei kiemelt programja, a 3. Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda Kupa, amelyet ismét hazánk rendez meg BuDUNKpest néven.
 
Az akrobatikus kosárlabdázás az USA-ból indult közel 40 éve, eddig mégis csak Magyarországon szerveztek belőle versenyeket. A BuDUNKpestre a világ legjobb akrobatikus kosárlabdázói érkeznek hazánkba versenyzőként, valamint versenybírókként Szlovéniából, Franciaországból, valamint az Amerikai Egyesült Államokból. Az akrobatikus kosárcsapatok produkciója különleges módon ötvözi a kosárlabdasport és az akrobatika elemeit, a virtuóz akrobatika segítségével látványos zsákolásokat, kosárlabda show-t mutatnak be.
 
A FIBA szigorú 3x3 szabályaival és egy jól működő profi Event Maker rendszerrel rendezzük a Streetball Challenge sorozat állomásait. A rendszer célja, hogy a 3x3 játékosok az összes 3x3 verseny, amire nevezni tudnak, illetve a már lejátszott mérkőzéseik eredményeit egy helyen, a play.fiba3x3.com oldalon megtalálhassák.
 
A hagyományos „Válogatottak Klubja” kezdeményezés keretében az MKOSZ és a szervezők várják az összes jelenlegi és volt válogatott játékost az eseményre.
 
Az érdeklődők a következő eseményeket kísérhetik figyelemmel:
 
- 3X3 MKOSZ Kupa
- Kenguru 3x3 Kupa
- Streetball 3x3
- Streetball Classic
- Budapest 3x3 Kupa
 
Az idei éved különlegessége, hogy a záróesemény nevezett csapatai a Toti jóvoltából egyedi versenymezt kapnak. Az idén 30 éves hazai sportszergyártó, aki ettől az évtől hivatalos szállítója a Streetball sorozatnak, ezzel a gesztussal kívánja emlékezetessé tenni a résztvevőknek a nem mindennapi évfordulót.
 
Kiegészítő programok:
 
- VIP-mérkőzések
- Dobóversenyek
- Kerekesszékes kupa
- Speciális Olimpikonok mérkőzése
- Zsákolóverseny
 
A szervezők nevében megragadjuk az alkalmat, hogy ismét megköszönjük a Szövetségnek, szponzoroknak, támogatóknak – MKOSZ, NKM, Toti, Primavera, Grosbasket - hogy idén is eredményes évet zárhattunk, és hozzájárultak a második legnépszerűbb csapatjáték 3x3 változatának egész országban történő terjesztéséhez.
 
Nevezési határidő, információk: www.streetballnet.hu
 
 
Fotó - Streetball Challenge Hungary facebook

Megyei szövetségek