3x3-as U18-as Eb: Hosszabbításban maradtak alul a lányok a franciákkal szemben
08
Sep
2019
3x3-as U18-as Eb: Hosszabbításban maradtak alul a lányok a franciákkal szemben
2019. szeptember 8.  |  14:30

Franicaország ellen folytatta Eb-szereplését női U18-as 3x3-as válogatottunk, a tét a négy közé jutás volt Földi Attila csapata számára a grúziai kontinensviadalon.

Francia kosárral kezdődött az összecsapás, Szerencsés Tamara szép befutása révén egyenlítettünk. Alig több mint egy perc alatt három szabálytalanságnál jártunk a fizikális fölényben lévő franciákkal szemben, de fej-fej mellett haladtunk velük az eredményt tekintve, hiszen Dénes is bekapcsolódott a pontszerzésbe (3-3). Kosárra kosár volt a válasz, abszolút nem ijedtek meg a lányok a 3x3-ban kifejezetten nagy névnek számító, felnőtt szinten immáron kétszeres Európa-bajnok franciáktól – a mérkőzés feléhez érve 9-8-ra vezettünk, sőt a faultarány is kiegyenlítődött 5-5-re.

Egymás után kimaradt pár ziccer, egyenlítettek, majd át is vették a vezetést a gallok, de Szerencsés szép lepördülés után egalizált újfent. Elérkeztünk az utolsó három perchez, továbbra sem eresztették egymást a csapatok – Varga Eszter betörésével és középtávolijával ismét nálunk volt az előny (13-12). Néha ki-kicsúszott a kezekből a játékszer, de a küzdelemre nem lehetett panasz, csúsztak-másztak a játékosok. Révész szedte vissza saját kihagyott dobását, és másodjára nem hibázott, 14-13-ra vezettünk másfél perccel a lefújás előtt. Szerencsés két büntetőt harcolt ki, a másodikat be is dobta, kettővel mentünk. Révész védekezett szépen, Dénes pedig a megszerzett labdát követően megverte emberét, és nem is hibázta el a ziccert – eddigi legnagyobb előnyünkkel várhattuk az utolsó percet. Francia közeli találatot követően dobás nélkül járt le a támadóidőnk, de már csak húsz másodperc volt vissza. Nem sikerült azonban kivédeni az utolsó támadást, egy visszalépős duplával egyenlített Franciaország, következhetett a hosszabbítás (16-16).

Itt rögtön két szabaddobáshoz jutottak a gallok, amivel meg is nyerhették volna a meccset, de csak a második ment be. A mieinknek azonban nem sikerült betalálni, az ellenfél pedig egy hatalmas duplával megnyerte a derbit – 16-13-ról sajnos nem sikerült behúzni a végjátékot, ami megbosszulta magát. A 3x3-ban pedig a hosszabbítás teljes lutri, amiből ezúttal a magyarok jöttek ki rosszul, így a negyeddöntő jelentette a végállomást Földi Attila együttesének a tornán.

 

Vármegyei szövetségek