Fiú U14-es válogatott: Két vereség a Slovenia Ball-on
22
Aug
2019
Fiú U14-es válogatott: Két vereség a Slovenia Ball-on
2019. augusztus 22.  |  16:50

A hölgyek után az urakon volt a sor, U14-es fiú válogatottunk is bemutatkozott a - nevéből sejthetően - Szlovéniában rendezett nemzetközi utánpótlás-tornán, a Slovenia Ball-on. 

Első meccsét Horvátország ellen játszotta együttesünk, és a 25-14-re elveszített első negyed után a második etapot már behúzták a fiúk 19-13 arányban. Főként a Laczházi - Szőke páros volt elemében a mieinknél, olyannyira, hogy a harmadik játékrészt is sikerült megnyerni, méghozzá magabiztosan, 23-13-ra. Bár a záró felvonásra ötpontos előnnyel fordultunk, hamar átvette a játék rányítását a horvát gárda, és nem is engedte ki kezéből a győzelmet - mindössze hat pont jött össze a záró tíz percben, 74-62-es vereséget eredményezett tehát a rövidzárlat. Csapatunkból Szőke Bálint 16, Laczházi Bence pedig 12 pontot szerzett.

Lengyelország ellen folytatódtak a küzdelmek, itt egy kiegyenlített első negyedet láthattak a kilátogatók (15-15). A második felvonásban pontatlanabbá vált a játék, kevés kosár esett, 26-24-es lengyel előnyt mutatott félidőben az eredményjelző. A harmadik etap ezúttal nem sikerült olyan jól, mint a horvátok ellen, ezúttal is 10 pont alatt maradtunk a negyed során, így növelni tudta előnyét Lengyelország (44-31). A végjátékban nem maradt ereje a fiúknak a fordításra, 65-47-re győztek a lengyelek - folytatás holnap, Olaszország és Ukrajna legjobbjai ellen.      

Vármegyei szövetségek