U16-os lányaink döntetlent játszottak a csehekkel
10
Aug
2019
U16-os lányaink döntetlent játszottak a csehekkel
2019. augusztus 10.  |  12:57
U16-os lány válogatottunk a korosztályos Európa-bajnokságra készül, és a hétvégén két mérkőzést is játszik Csehországgal. Ennek első felvonását tegnap este rendezték a székesfehérvári MKOSZ-csarnokban.
 
A leginkább Telegdy Zsófia ponterős játékára építő mieink az első negyedben előnybe kerültek (19-13), ám a Kadlecova vezette csehek a harmadik negyedben fordítottak (49-54). A végjátékban is végig a vendégeknél volt a párpontos előny, ám Telegdy a legvégén kiegyenlített. Volt még egy esélye a cseheknek, de Zdenkova hármasa kimaradt, így végül döntetlennel ért véget a barátságos összecsapás (69-69).
 
U16-os lány válogatottak felkészülési mérkőzése
Székesfehérvár, MKOSZ-csarnok
 
Magyarország - Csehország 69-69 (19-13, 18-18, 12-23, 20-15)
 
Magyarország: Renczes 5/3, Balogh 5, Horváth 2, Sitku 7, Habling 2. Csere: Gyöngyösi 4, Dúl 2, Kun 6, Ferenczi 9/6, Kuncz 5, Siklós 1, Telegdy 21.
 
Csehország legjobb dobói: Kadlecova 24/12, Zdenkova 11/3, Svatonova 8/3.
 
 
Igor Skocovski szövetségi kapitány értékelése:
 
"Már mérkőzés előtt is jól ismertük a cseheket, így tudtuk, hogy miket fogunk tudni gyakorolni. Előrébb léptünk a váltásos védekezés elleni támadó játékban, többször is meg tudtuk játszani a magas embereinket, és ebből közvetlenül vagy közvetetten helyzetet dolgoztunk ki. Még mindig nem ízlik nekünk a csehek nagyon agresszív védekezése, de az a cél, hogy mi is ebbe az irányba menjünk el.
 
A harmadik negyedben mindkét csapat zóna védekezésre váltott, itt el is húzott az ellenfél. 8 kísérletből 5 hárompontost is bedobtak, mi pedig nagyon rosszul játszottuk a figuráinkat, rossz döntéseket hoztunk. A zónát mind támadásban, mind védekezésben sokat kell még gyakorolnunk.
 
Az emberfogásos játék ismét nekünk kedvezett, hoztuk a negyedik negyedet, és kellett Telegdy Zsófi egész mérkőzésen nyújtott extra teljesítménye, így döntetlen lett a találkozó. Közösen megegyeztünk a csehek edzőjével, hogy majd a holnapi mérkőzésen eldöntjük a végeredményt."
 
 
Fotó - MOB/Szalmás Péter

Vármegyei szövetségek