Jól kezdett Szalay Domonkos a Jr. NBA Global Championshipen
07
Aug
2019
Jól kezdett Szalay Domonkos a Jr. NBA Global Championshipen
2019. augusztus 7.  |  14:28
Tegnap megkezdődtek a Jr. NBA Global Championship küzdelmei. Mint ismert, Magyarországot Szalay Domonkos képviseli idén az Európa és Közel-Kelet elnevezésű csapatban.
 
A gárda tegnap Latin-Amerikával csapott össze először, ezen a meccsen pedig kezdő centerként majdnem 26 és fél percet játszott a Zalakerámia ZTE KK kosarasa - a legtöbbet csapatából. A magyar fiú 7 ponttal (2/2 dupla, 0/3 tripla, 3/3 büntető), 9 pattanóval, 2 blokkal, illetve 1-1 gólpasszal és szerzett labdával, eladott labda nélkül zárta az egyébként szoros találkozót, amelyet végül 5 ponttal Latin-Amerika nyert meg (58-63).
 
Európa és Közel-Kelet második mérkőzésén Afrika volt az ellenfél, és ez egy jóval egyoldalúbb ütközet volt: az afrikai együttes nagyon simán nyert végül (82-41). Szalay ezen a meccsen is kezdett, 22 és fél perce megint az egyik legtöbb volt saját csapatában, és hasonló statisztikákat produkált, mint az első alkalommal: 7 pont (2/3 tripla, 1/2 büntető), 7 pattanó, 1 blokk, 2 szerzett, valamint 3 eladott labda került a neve mellé.

Vármegyei szövetségek