EYOF: Sima magyar siker a törökök ellen
24
Jul
2019
EYOF: Sima magyar siker a törökök ellen
2019. július 24.  |  21:05
U16-os lány válogatottunk Törökország legjobbjaival csapott össze az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál mai játéknapján, a csoportkör utolsó fordulójában.
 
A mieink jól kezdtek, az első öt percben szerzett 7 pontos előnyüket pedig megduplázták a félidőre (16-30). A fordulás után is jól játszott Igor Skocovski együttese, és a 25. percre kialakuló 23 pontos differencia a végén is megvolt a két gárda között (39-62).
 
A magyar csapat ezzel 2-1-es mérleggel a csoport második helyén zárt - folytatás pénteken az elődöntőben az A csoportot hibátlan mutatóval megnyerő Oroszország ellen.
 
 
Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál
Csoportkör, B csoport, 3. forduló
Baku, Azerbajdzsán
 
Törökország - Magyarország 39-62 (10-18, 6-12, 11-18, 12-14)
 
Törökország legjobb dobói: Tokmak 8/6, Yilmaz 8, Seren 8/3.
 
Magyarország: Renczes 4, Dúl 5/3, Miklós 13/6, Sitku 6, Habling 15. Csere: Krasovec 2, Ferenczi -, Balogh 3/3, Pfeiffer 6, Telegdy 3, Kuncz 2, Rakita 3/3.
 
 
Igor Skocovski szövetségi kapitány értékelése:
 
Nagyon jól kezdtük a meccset, 10-0 után az ellenfél időt kért. Ebből visszajöttek még a meccsbe, egy zónavédekezéssel megpróbáltak megzavarni minket. Nehezen dobtunk kosarat az első negyed utolsó 3, illetve a második negyed első 3 percében, de utána már jobb megoldásokat találtunk, és mi vezettünk az első félidő után. A második félidőben az ellenfél továbbra is zónavédekezéssel próbálta lelassítani a támadójátékunkat, de a lányok nagyot harcoltak, és pontos dobásaikkal tovább növelték az előnyt. Az utolsó negyedben mély rotációval játszottunk, és itt szeretném megdicsérni az összes játékosomat, mert ezen a meccsen megmutatták, hogyan lehet szívvel játszani ezt a játékot. Sajnos egy sérülésünk is volt a második negyedben, amikor Rakita Lilinek kiment a bokája. Reméljük, hogy nem komoly. Azt is hozzá kell tenni, hogy Krasovec Lili sem játszott a tegnapi apró sérülése miatt. Holnap pihenő nap van, de a csapattal úgy döntöttünk, hogy egy edzést fogunk tartani, és megpróbálunk felkészülni az elődöntőre, ahol Oroszország ellen fogunk játszani.

Vármegyei szövetségek