FIBA Europe Cup: Ellenfeleket kaptak a magyar csapatok
24
Jul
2019
FIBA Europe Cup: Ellenfeleket kaptak a magyar csapatok
2019. július 24.  |  12:35
Ma délelőtt megtartották a FIBA Europe Cup 2019/20-as idényének sorsolását, amelyen három magyar csapat is érdekelt volt.
 
A Pécsi VSK-VEOLIA az A csoportban kapott helyet. A három ellenfél közül az egyik a Bajnokok Ligája második selejtezőköréből kerül majd ki: a Benfica (portugál) és a Donar (holland) párharcának győztese a Mornar Barral (montenegrói) játszik majd a második selejtezőkörben, és ennek a párosításnak a vesztese kerül majd ide. Szintén a BL-ből, de az első selejtezőkörből érkezik az Inter Bratislava (szlovák) - Fribourg Olympic (svájci) csata vesztese, illetve ebben a négyesben szerepel majd a BC Beroe (bolgár) - ZZ Leiden (holland) oda-visszavágós összecsapás győztese a FIBA Europe Cup selejtezőjéből.
 
Az Egis Körmend a H csoportba nyert besorolást, és hasonló a felosztás az ellenfelei között. A Z-Mobile Prishtina (koszovói) a Legiával (lengyel) játszik a BL első selejtezőkörében. Ennek a párharcnak a győztese a Nyizsnyij Novgoroddal (orosz) méri össze tudását, és aki ebben a párharcban alulmarad, az kerül a Körmend mellé. A BL első selejtezőköréből a Keravnos (ciprusi) és a Bakken Bears (dán) ütközet vesztese, illetve a FIBA EC selejtezőjéből a Tartu University (észt) - Kataja Basket (finn) győztese szerepel még ebben a csoportban.
 
A magyar bajnok Falco-Vulcano Energia KC Szombathely két csoportba is bekerülhet, amennyiben nem kerül fel a BL főtáblájára. Ha a Falco továbbjut a CSM CSU Oradea (román) ellen, de a Ventspilstől (lett) kikap, akkor a C csoportban játszik majd a német medi Bayreuth-tal, a ciprusi Apoel Nicosiával és az előbb már említett Prishtina-Legia párharc vesztesével. Ha viszont a nagyváradi együttes ellen esik ki a Szombathely az első selejtezőkörben, akkor a CSU Sibiu (román), a Bahcesehir (török), illetve az a csapat lesz a csoportellenfele, amely a BL második selejtezőkörében kiesik a Telekom Baskets Bonn (német) és a Bratislava-Fribourg továbbjutójának párharcából.

Vármegyei szövetségek