Magyar edző és játékos a Women's Summit legjobbjai között
18
Jul
2019
Magyar edző és játékos a Women's Summit legjobbjai között
2019. július 18.  |  12:27
13. alkalommal rendezték meg idén a FIBA European Women's Basketball Summit nevű eseményt, amely július 11. és 15. között zajlott a szlovéniai Postojna városában. Magyarországot a Soproni Darazsak edzője, Czirják Szilvia, Rózsavölgyi Alexandra játékvezető, valamint két játékos, a Szécheny KA-tól Milkovics Réka, a Csata DSE-től pedig Gelei Karola képviselte. A magyar küldöttségből Czirják Szilviát a négy legjobb edző közé választották, Milkovics Réka pedig bekerült az All-Star csapatba.
 
Czirják Szilvia beszámolója az eseményről:
 
"A 4 napba rengeteg program került: reggel 3 órás egyéni képző edzéseket kellett tartani, amelyet FIBA Instruktor edzők felügyeltek, javítottak, segítettek. Ebéd után edzőtovábbképző volt, kétszer 45 perc, melyet felváltva szintén az instruktorok tartottak. Utána beszélgetés volt a meghívott játékosokkal, Marija Sztyepanovával és Anna Bartholddal. Utána 3 órás játék következett. Este az aznapi tanulságokat vettük át, és készültünk a másnapi edzésekre nagyjából 22:30-ig.
 
Az esemény 39 nemzet 137 résztvevővel zajlott, amely a szervezők szerint rekord!
 
A küldöttségünk tagjai közül az edzésmunkája és játékban mutatott teljesítménye alapján Milkovics Réka került a díjazottak közé a záróceremónián, mint az All-Star ötös egyike. A másik díjazott jómagam voltam, mert a munkám alapján bekerültem a legjobb 4 edző közé, ún. All-Star Coach lettem.
 
Végül hétfőn reggeli után kértem jegyet Európa legnagyobb cseppkőbarlangjába, és kulturális élménnyel is gazdagodtunk."

Vármegyei szövetségek