10. helyen zárt Universiade-válogatottunk
10
Jul
2019
10. helyen zárt Universiade-válogatottunk
2019. július 10.  |  13:57

Az egyik legjobbját, Bach Boglárkát nélkülöző, előző három mérkőzését helyenként tetszetős, jó játékkal megnyerő Universiade-válogatottunk csupán a második negyedben volt egyenrangú ellenfele a finn csapatnak a 9. helyért rendezett összecsapáson, így a 10. helyen zárta a tornát.

Magyarország-Finnország 44-75 (12-25, 10-10, 12-18, 10-22)

Nápoly, Universiade, a 9. helyért
V.: Vavrová (cseh), Valejev (orosz), Orguzani (német)

Magyarország: Aho 7/3, Szücs R. 3, TÖRÖK 13/3, Kuttor 4, Kaposi 5. Cs.: Doktor 2, TÓTH T. 6, Szücs L. 1, Kovács V., Benke 2, Kováts G. 1.

Ellenfelünk kezdett jobban, 4-0-s finn vezetésnél Aho Nina közel 2 perc elteltével szerezte az első magyar pontokat. A skandináv rokonok triplával feleltek erre, sőt jobban, pontosabban játszva 9 ponttal elhúztak. Hiába volt egy-egy felvillanás támadásban, a nagyon pontosan kosarazó, jól dobó ellenfél a védekezési hibákat és az eladott labdákat könyörtelenül büntetve fokozatosan növelte előnyét. A második etap elején váltva estek a kosarak, Török Ági tett róla, hogy ne növekedjen tovább a hátrány. A védekezés feljavult, de támadásban továbbra is pontatlanul játszottak lányaink, állandósult a 10 és 15 pont közötti finn vezetés.

Bár Kaposi Pálma jóvoltából magyar kosárral kezdődött a második félidő, erre 7 gyors ponttal felelve közel 20 pontosra növelte előnyét Finnország. Igaz, hogy Török révén a 22. percben megszületett az első magyar tripla, a szakasz közepén pedig volt egy 6-0-s felvillanásuk a lányoknak, de ezzel csak a 10 pontos lélektani határ közelébe "küzdötték fel" magukat. Erre azonban a szakasz második felében egy 8-1-gyel reagáltak az északiak, akik 19 pontos előnnyel várhatták a záró etapot. Ennek elején 20 pont fölé nőtt a különbség, a lányok beletörődtek vereségbe, szétesett a játék. A szakasz közepén a finneknek volt egy 13-0-s rohamuk, így végül 31 ponttal bizonyultak jobbaknak a záró napon elég enerváltan játszó csapatunknál.

Horváth József: - A záró mérkőzésen játszottunk messze a leggyengébben, sajnos ezúttal nem tudtuk megoldani egyik legeredményesebb játékosunk, a sérült Bach Boglárka pótlását. Összességében három-három győzelem és vereség a mérlegünk, és az első öt mérkőzést nézve meccsről meccsre javult a teljesítményünk. Utólag belegondolva lehet, ha a csehek elleni ki-ki meccsünk nem a nyitó találkozó, akár a legjobb nyolc közé is bejuthattunk volna. Mindenki próbálta a legjobbját nyújtani, nem lehetünk elégedetlenek.

Vármegyei szövetségek