Universiade: Az alsó ág legjobbjai lehetnek lányaink
08
Jul
2019
Universiade: Az alsó ág legjobbjai lehetnek lányaink
2019. július 8.  |  15:50
A vasárnapi, argentinok elleni sikerhez hasonló "forgatókönyv" alapján, de más főszereplőkkel verte Universiade-válogatottunk a szlovákokat Nápolyban. Szerdán délelőtt a finnekkel játszik Horváth József együttese az alsó ág legjobbja címért, a 9. helyért.
 
Nápoly, Universiade, 9-12. helyért
Magyarország-Szlovákia 70-50  (12-14, 17-3, 24-13, 16-20)
V: Jascsenko (ukrá) Kvian (kínai), Prado (argentin).
 
Magyarország: Szücs R. 7/3, AHO 21/9, TÖRÖK 22/3, Kuttor 2, Kaposi. Cs.: Kovács V., Doktor 3/3, TÓTH T. 5, SZÜCS L 7/3, Benke 3/3, Kováts G.
 
5-0-lal kezdett a szlovák csapat. Közel két perc elteltével Kuttor Enikő szerezte vasárnap, az argentinok ellen bokasérülést szenvedő Bach Boglárkát nélkülöző csapatunk első pontjait. Jobb kezdésére építve ellenfelünk szinte végig vezetett az első szakaszban, együttesünk Török Ágnes vezetésével azonban "tapadt" északi szomszédainkra. Ahogy a meccs, a második etap is szlovák hármassal kezdődött, ismét ellépett 5 ponttal ellenfelünk. A második szakasz első magyar pontjaira több mint 4 percet kellett várni, de megérte! Szűcs Réka triplája ugyanis egy Tóth Tímea és Aho Nina vezette szédületes, 18-0-s magyar roham kezdetét jelentette a második negyed második felében. Ahogy tehát egy nappal korábban az argentinok, úgy most a szlovákok ellen is produkált egy igen erős pár percet a második etap közepén Horváth József együttese, amely megnyugtató, 13 pontos előnnyel térhetett pihenőre.
 
A második félidő elején próbáltak rátenni még egy lapáttal a lányok, s Török találatainak köszönhetően egy 6-0-s két perccel indítva a játékot szünet után közel 20 pontosra növelték előnyüket. Aho és Török nagy kedvvel és rendkívül eredményesen játszott, és Szücs Lilla is felnőtt a feladathoz, ráadásul rendkívül szervezetten és hatékonyan védekezett a társaság. A záró etap közepén 67-40-re vezetettek a mieink, akik a 15. és a 35. perc között egy 55-23-as "parádét" bemutatva szerezték meg újabb győzelmüket.
 
Horváth József: - Újabb fontos győzelmet arattunk. Örömteli, hogy egy-két extra egyéni teljesítmény mellett egyre inkább csapatként játszva nyerjük a mérkőzéseinket. Büszke vagyok a lányokra, hogy a kilencedik helyért játszhatunk.

Vármegyei szövetségek