Universiade: Megvan az első - biztos rajt-cél győzelem az ukránok ellen
07
Jul
2019
Universiade: Megvan az első - biztos rajt-cél győzelem az ukránok ellen
2019. július 7.  |  07:25
A második negyed elejére az ukránok ellen közel 20 pontos előnyt szerző női Universiade-válogatottunk utolsó csoportmeccsén megszerezte első győzelmét.
 
Magyarország - Ukrajna 63-48 (18-8, 21-13, 13-11, 11-16)
V.: Stan (román), Kvian (kínai), Alejandra (mexikói)
 
Magyarország: SZÜCS R. 8/6, AHO 9/3, BACH 14/3, Török 4, KAPOSI 12. Cs.: Doktor 2, Tóth T., KUTTOR 7/3, Benke 2, Szücs L., Kovács V., Kováts G. 5.
 
A csoport két nyeretlen, a tornát a 9-16. helyért folytató csapatának összecsapását Kaposi Pálma vezérletével jól, egy 8-2-es három perccel kezdte a magyar együttes. A szakasz közepén az ukránok két triplával feljöttek 1 pontra. Szerencsére sikerült újítani, Bach Boglárka duplájával, majd büntetőivel, valamint Kuttor Enikő triplájával ismét elléptek a lányok. E találatok nagy lökést adtak a csapatnak, amely az 5. és a 12. perc között, a második etap elején Aho Nina találataira építve, egy 18-0-lal megnyugtató, közel 20 pontos előnyt szerzett. A szakasz közepén ismét beemelt pár triplát az ukrán csapat, s egy 9-2-vel csökkentette is hátrányát, ám Szücs Réka és Bach "tett róla", hogy ne tudjon 10 ponton belülre kerülni. A félidő hajrájában lányaink "visszaadták" a 9-2-t, és megnyugtató, 18 pontos előnnyel várhatták a folytatást.
 
A második félidő elején váltva estek a kosarak, a harmadik negyedben gond nélkül tartották a lányok a 15 és 20 pont közötti előnyüket, Horváth József az eddig kevesebb lehetőséghez jutó játékosait is "mélyvízbe dobta". A záró etap előtt Kováts Gabriella 2+1-es akciójával 20 pontosra nőtt az előny. A befejező 10 perc ezek után formalitás volt. Az elején a két, az egyetemi bajnokságban is kosarazó játékosunk, Kováts és Doktor Anna révén tartottuk a 20 pont körüli előnyt. A szakasz közepén ugyan egy 9-0-lal a 10 pontos lélektani határ közelébe került ellenfelünk, de magabiztos győzelmünket nem fenyegette veszély.
 
Csapatunk ma 17.30-tól Argentína ellen folytatja a 9-16. helyért.
 
Horváth József: - Gratulálok a lányoknak, két vereség után nem könnyű játszani... Tudtuk, hogy jobbak vagyunk az ukránoknál, éppen ezért ez amolyan kötelező jellegű győzelem volt a maga nehézségeivel. A második negyed elejére sikerült megnyugtató előnyt szerezni. Bár később voltak hullámvölgyeink, összességében a győzelmünk nem forgott veszélyben.

Vármegyei szövetségek