Universiade: Fordulatos meccsen 2 pontos vereség
03
Jul
2019
Universiade: Fordulatos meccsen 2 pontos vereség
2019. július 3.  |  15:30
Vereséggel kezdte szereplését női csapatunk Nápolyban az Universiadén. A mieink a kezdésnél alaposan "beragadtak", majd magukra találtak, és a két középső etapban, ha szűken is, de vezettek. Ahogy a mérkőzés eleje, úgy a vége is a cseh csapatnak sikerült jobban, amely 2 ponttal legyőzte lányainkat.
 
 
Csehország - Magyarország 56-54 (18-14, 15-20, 7-8, 12-16)
 
A-csoport, 1. forduló
V.: Marinelli (olasz), Valejev (orosz), Spurlock-Welsh (amerikai)
 
Magyarország: Aho 5, BACH 19/3, Török 3/3, Kuttor 2, KAPOSI 11. Cs.: Szücs R. 14/3, Tóth T., Doktor, Benke, Kovács V. Szövetségi edző: Horváth József.
 
 
A csoport nyitómeccsén Japán egy 20-6-os 8 perccel indítva simán, 63-48-ra legyőzte Ukrajnát.
 
A mi mérkőzésünkön 40 másodperc elteltével 5-0-ra "mentek" a csehek, majd Bach Boglárka triplájával próbáltunk "bekapcsolódni" a mérkőzésbe. Ez a kosár nem adott nagy lökést kissé lámpalázas csapatunknak, így Horváth József három és fél perc elteltével, 9-3-as cseh vezetésnél időt kért. Sajnos nem sokat segített, 13-3-nál Aho közel 6 perces magyar kosárcsendet tudott megtörni. A negyed hajrájában Bach és Kaposi révén sikerült egy 6-0-lal szorossá tenni a mérkőzést.
 
A második etap elején kettejük vezetésével, valamint Szücs Réka villanásaival folytatták a felzárkózást lányaink. Ez olyan jól sikerült, hogy a 9. és a 13. perc között egy 14-3-as rohamot bemutatva, Aho találatával át is vették a vezetést. Ezt követően váltott vezetéssel haladtak a felek, majd egy 8-2-vel sikerült 5 ponttal ellépniük Horváth József tanítványainak. A félidő hajrájában 1 pontra visszajött a cseh csapat.
 
A második félidő Kaposi egy sikeres büntetőjével kezdődött. Ez az etap szép játék helyett óriási küzdelmet hozott. Ha szűken is, de jobbára a mieink vezettek, a csehek azonban volt, hogy egyenlítettek, tapadtak csapatunkra. A záró etap előtt 2 ponttal vezetett a magyar válogatott.
 
A záró etapot 8-0-lal kezdve 6 ponttal ellépett ellenfelünk, ám csapatunknak volt tartása, s a végjátékban már lányainknak volt 2 pontos előnyük. Sajnos a vége a cseheknek sikerült jobban, ellenfelünk fordítani tudott, s 2 ponttal megnyerte ezt a továbbjutás szempontjából nagyon fontos találkozót.
 
 
Horváth József: - Rosszul kezdtünk, nagyon sok energiát kellett elhasználni ahhoz, hogy felzárkózzunk, és fordítani tudjunk. Ennyi rossz dobással nem lehet mérkőzést nyerni. Megpróbálunk javítani!

Vármegyei szövetségek