Nagy küzdés után vereség a törököktől
30
Jun
2019
Nagy küzdés után vereség a törököktől
2019. június 30.  |  17:50

Kevesen fogadtak volna arra az Európa-bajnokság előtt, hogy a C-csoport utolsó fordulójában csupán edzőmeccs lesz a Magyarország - Törökország összecsapás. A mieink már megnyerték a csoportot, míg a törökök kiestek a kontinenstornáról.

Studer és Dubei triplájával kezdett a magyar válogatott. 6-5-nél az Európa-bajnokságon először Kiss Virágot is pályára küldte Székely Norbert szövetségi kapitány. A törökök Koksal kosarával vették át a vezetést, miután hosszú ideig nem született magyar pont. Dubei újabb triplát dobott, de Lelik az ötödik percben már az ötödik magyar faultot ütötte be. 11-13-nál ismét Törökország vezetett, a mieinknél Pusztai és Horváth is lehetőséget kapott.

Felváltva vezettek a csapatok, de öröm volt nézni a magyar válogatott játékát, nem volt elveszett labda, végig koncentrálva, hatalmas szívvel kosárlabdáztunk. 14-19.

Jól "jöttünk" ki a második negyedre. Két perc alatt egyenlítettünk. 19-19. Sok volt a hiba, de mindkét csapat sokat tett a győzelemért. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, 26-25-nél ismét a törökök kértek időt, Cakir ponttal is fejezete be az első félidő utolsó akcióját. 
26-27.

Zele kosarával folytatódott a mérkőzés, de elkapták a fonalat a törökök is, triplával léptek meg öt ponttal. Székely Norbert sokat forgatta a csapatot, Raksányi Krisztina kivételével valamennyi játékos kapott bizonyítási lehetőséget. Zele triplája jókor jött a 25. percben, visszakapaszkodtunk öt pontra. Az ellenfél lendületét azonban nem sikerült megtörni, amikor ismét mínusz kilenc volt, időt is kért a magyar kapitány. Dubei remek játéka után dobott két pontot, a másik oldalon Koksa talált be. Studer triplája után ismét felcsillant a felzárkózás esélye, a magyar irányító két büntetőt is bedobott. 41-47.

Dubei-triplával indult az utolsó negyed. 46-49-nél "fagyott be" az eredmény. Három percig egyik csapat sem szerzett kosarat. A gólcsendet végül Biglic törte meg, Székely Norbert még egy időkéréssel megpróbálkozott, egy perccel a vége előtt Zele triplájával kettőre is feljöttünk, de a találkozót nem sikerült megfordítani.

Határ az utolsó másodpercben az egyenlítésért büntetőzhetett, de csak az elsőt dobta be.

A magyar válogatottnak nincs szégyenkezni valója, magabiztosan nyerte csoportját, és csütörtökön már az elődöntőért lép pályára Belgrádban. Arra, hogy melyik két csapat közül kerülhet ki az ellenfelünk, ma estig kell várni - írta a BB1.hu.


Magyarország - Törökország 58- 59 (14-19, 12-8, 15-20, 17-12)

Európa-bajnokság, C-csoport, 3. forduló
Nis, Szerbia
Játékvezető: Vojinovic Radomir, Montenegro Csender, Andrada, Mendoza 
Holgado Esperanza

Magyarország: Studer 11/9, Lelik 3/3, Dubei 11/9, Zele 10/6, Határ 15. Cserék: Pusztai -, Kiss -, Varga 2, Horti 2, Turner -, Horváth 3/3. Kipontozódott: Varga, Zele.

Törökország: Cakir 11, Alben 2, Canitez 10/6, Koksal 7/3, Stokes 11. Cserék: Yalcin, Biglic 4, Cora 4, Caglar 8, Guclu 2, Topuz.v

Vármegyei szövetségek