Már Nisben a magyar női válogatott
26
Jun
2019
Már Nisben a magyar női válogatott
2019. június 26.  |  10:30

Amolyan egyszerre kellemes és szívfájdító meglepetésként a sportcsarnok játékosbejárójánál a torna hivatalos plakátjáról Gereben Lívia mosolygós arca köszöntötte a magyar csapatot. A súlyos betegséggel küszködő tehetséges játékos legalább ily módon itt lehet társaival az Európa-bajnokságon.

Székely Norbert az edzések minden másodpercét igyekszik a lehető legjobban kihasználni, hogy a csapathoz szombaton csatlakozó Yvonne Turnert beépítse. A kiváló játékos szerencsére remek tanítvány, néhány közös gyakorlás után aligha lesz ezzel probléma.

Túlzás lenne azt állítani, hogy Nis városa az Eb lázában égne. A turisztikai látványosságnak még jóindulattal sem nevezezhető, 180 ezres, dél-szerbiai település azért még nem minden területen lépett a fejlődés útjára, s ez tetten érhető az utcák arculatán is. Ugyanakkor nyüzsgő, fiatalokkal teli város, kiváló egyetemmel, így aztán teli van élettel.

A csapatok egy új, remek szállodában lakhatnak, kellően messze a belvárostól, így mindenki csak a mérkőzésre tud koncentrálni. Studer Ágiék számára már rögtön az első, csütörtöki mérkőzés meghatározó, ugyanis a csoportunk két éremesélyese, Törökország és Olaszország mellett bizony nagy szükségünk van a győzelemre. De tudják ezt a lányok is, akiknek a csütörtökön délután 16 órakor kezdődő mérkőzés előtt még három edzésük lesz.

A Szlovénia - Magyarország mérkőzést az M4 élőben közbetíti, a sportcsatorna stábja már szintén itt tartózkodik Nisben. A kommentátor Knézy Jenő lesz.

Vármegyei szövetségek